Kapuśniak z młodej kapusty

Kapuśniak z młodej kapusty

4.8 25 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
3 porcje

Składniki

  • 5 g koperku, świeżego tylko liście
  • 200 g kapusty młodej, pokrojonej na 5-6 cm kawałki
  • 40 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 25 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
  • 25 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 25 g pora tylko biała część, pokrojonego w 1 cm plastry
  • ½ - 1 ząbek czosnku
  • 100 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 600 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 1 - 2 ziarna ziela angielskiego
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 100 g kiełbasy np. śląskiej, toruńskiej, pokrojonej w 1 cm półplastry

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 830.4 mg
Białko 6.9 g
Kalorie 615.5 kJ / 147.1 kcal
Tłuszcz 7.7 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Węglowodany 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...