Zupa z kiszonych ogórków

Zupa z kiszonych ogórków

4.8 18.2K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • 250 g ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
  • 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 20 g masła
  • 100 g warzyw, mieszanych (np. marchewki, korzenia pietruszki, selera), pokrojonych na kawałki
  • 130 g fileta z piersi kurczaka pokrojonego w kostkę (ok. 1 cm)
  • 250 g ziemniaków pokrojonych na małe kawałki
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l)
  • 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 800 g wody
  • 100 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 228.5 kcal / 956.2 kJ
Białko 10.1 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 22.1 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 5.7 g
Sód 135.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...