Zupa fasolowa z pulpecikami

Zupa fasolowa z pulpecikami

4.6 1.2K ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
    250 g
  • soli
    1 ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¾ łyżeczki
  • papryki ostrej, mielonej
    ¼ łyżeczki
  • cząbru, suszonego
    1 ¼ łyżeczki
  • zielonej fasolki szparagowej, świeżej lub mrożonej, pokrojonej w 3 cm kawałki
    450 - 500 g
  • włoszczyzny (marchewki, selera, pietruszki i pora), pokrojonej na kawałki
    250 g
  • masła
    30 g
  • ziemniaków pokrojonych w 1 cm kostkę
    500 g
  • wody
    800 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l)
  • białej fasoli, z puszki wypłukanej i odsączonej z zalewy
    240 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście drobno posiekanej
    2 łyżki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 403 kcal / 1690 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 33 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...