
Urządzenia i Akcesoria
Zupa fasolowa z pulpecikami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
mięsa mielonego wieprzowo-wołowego250 g
-
soli1 ¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ łyżeczki
-
papryki ostrej, mielonej¼ łyżeczki
-
cząbru, suszonego1 ¼ łyżeczki
-
zielonej fasolki szparagowej, świeżej lub mrożonej, pokrojonej w 3 cm kawałki450 - 500 g
-
włoszczyzny (marchewki, selera, pietruszki i pora), pokrojonej na kawałki250 g
-
masła30 g
-
ziemniaków pokrojonych w 1 cm kostkę500 g
-
wody800 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
białej fasoli, z puszki wypłukanej i odsączonej z zalewy240 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście drobno posiekanej2 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
403 kcal /
1690 kJ
Białko
22 g
Tłuszcz
20 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GORĄCE ZUPY
9 Przepisów
Polska
Polska