Krupnik z grzybami
TM5 TM6

Krupnik z grzybami

Składniki

  • 15 g grzybów, suszonych
  • 950 g wody
  • 70 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
  • 40 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
  • 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 200 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g pora, pokrojonego w 2 mm plastry
  • 50 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 160 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 380 - 400 g żeberek wieprzowych, mięsnych, pokrojonych w 3 cm paski
  • 20 g masła
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 80 - 90 g kaszy jęczmiennej perłowej
  • 50 g śmietany, 18% tłuszczu
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 10 g natki pietruszki, świeżej, drobno posiekanej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1990 kJ / 476 kcal
Białko
15.5 g
Węglowodany
24 g
Tłuszcz
37.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie