
Urządzenia i Akcesoria
Barszcz ukraiński
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
6 porcji
Składniki
-
cebuli60 g
-
ząbki czosnku2
-
czerwonych buraków pokrojonych na kawałki450 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki60 g
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki40 g
-
korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki30 g
-
pora pokrojonego na kawałki20 g
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki150 g
-
masła25 g
-
wody850 - 900 g
-
grzybów, suszonych (4-5 szt.)5 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
liście laurowe, suszone2
-
ziarna ziela angielskiego3
-
kapusty włoskiej pokrojonej w 4-5 mm paski80 g
-
fasoli jasiek, suchej uprzednio namoczonej i ugotowanej150 g
-
pomidorów bez skóry i gniazd nasiennych, pokrojonych na 1-2 cm kawałki100 g
-
koncentratu pomidorowego1 czubata łyżeczka
-
soli1 - 1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
kminku, mielonego½ łyżeczki
-
octu2 łyżki
-
cukru (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
koperku, świeżego posiekanego2 łyżki
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu (opcjonalnie) do dekoracji6 łyżek
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
141.3 kcal /
591 kJ
Białko
4.7 g
Tłuszcz
4.1 g
Węglowodany
23.6 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Sód
659 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Barszcz wegetariański
1h 10min
Krupnik
40min
Kapuśniak kaszubski
45min
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13h 50min
Kapuśniak z młodej kapusty
40min
Toskańska zupa fasolowa
50min
Krupnik z grzybami
45min
Zupa grochowa
1h
Zupa fasolowa z pulpecikami
50min
Kapuśniak
50min
Zupa szczawiowa
35min
Zupa z kiszonych ogórków
45min