
Urządzenia i Akcesoria
Zupa grochowa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
grochu, suchego70 g
-
ząbki czosnku2
-
warzyw (cebuli, marchewki, korzenia pietruszki, selera, pora), pokrojonych na kawałki150 g
-
wody1250 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM1 łyżeczka
-
pieprz czarny, mielony do smaku
-
liście laurowe, suszone2
-
chudego boczku, wędzonego pokrojonego w kostkę200 g
-
ziemniaków pokrojonych na małe kawałki250 g
-
majeranku, suszonego do smaku1 - 2 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
351.2 kcal /
1469.5 kJ
Białko
13.3 g
Tłuszcz
20.3 g
Węglowodany
13.1 g
Błonnik
7.8 g
Tłuszcz nasycony
6.7 g
Sód
369 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska