
Urządzenia i Akcesoria
Kapuśniak
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
kapusty kiszonej150 g
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek20 g
-
białej kapusty pokrojonej na kawałki100 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki60 g
-
wody plus dodatkowa porcja700 g
-
koncentratu bulionu warzywnego lub mięsnego, wykonanego w TM1 - 2 łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
ziarna ziela angielskiego3
-
liście laurowe, suszone2
-
koncentratu pomidorowego1 łyżka
-
ziemniaków pokrojonych na małe kawałki150 g
-
kiełbasy pokrojonej w plasterki, przysmażonej100 - 150 g
-
majeranku, suszonego1 łyżeczka
-
kminku1 - 2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
132.7 kcal /
555.1 kJ
Białko
4.6 g
Tłuszcz
8.7 g
Węglowodany
10.2 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Sód
537.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska