Kapuśniak

Kapuśniak

4.8 8.2K oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji

Składniki

  • 150 g kapusty kiszonej
  • 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 100 g białej kapusty pokrojonej na kawałki
  • 60 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 700 g wody plus dodatkowa porcja
  • 1 - 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego lub mięsnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu, warzywnego lub mięsnego (na 0,5 l)
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 150 g ziemniaków pokrojonych na małe kawałki
  • 100 - 150 g kiełbasy pokrojonej w plasterki, przysmażonej
  • 1 łyżeczka majeranku, suszonego
  • 1 - 2 szczypty kminku

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 132.7 kcal / 555.1 kJ
Białko 4.6 g
Tłuszcz 8.7 g
Węglowodany 10.2 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Sód 537.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...