Urządzenia i Akcesoria
Kapuśniak
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
150 g kapusty kiszonej
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
100 g białej kapusty pokrojonej na kawałki
-
60 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
700 g wody plus dodatkowa porcja
-
1 kostka bulionu, warzywnego lub mięsnego (na 0,5 l)1 - 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego lub mięsnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
3 ziarna ziela angielskiego
-
2 liście laurowe, suszone
-
1 łyżka koncentratu pomidorowego
-
150 g ziemniaków pokrojonych na małe kawałki
-
100 - 150 g kiełbasy pokrojonej w plasterki, przysmażonej
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
1 - 2 szczypty kminku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
537.3 mg
Białko
4.6 g
Kalorie
555.1 kJ /
132.7 kcal
Tłuszcz
8.7 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Węglowodany
10.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Żurek
50 min
Kapuśniak z młodej kapusty
40 min
Fasolka po bretońsku
13 godz. 30 min
Krupnik
40 min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50 min
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13 godz. 50 min
Zupa z kiszonych ogórków
45 min
Zupa grochowa
1 godz.
Zupa ogórkowa
30 min
Barszcz ukraiński
1 godz. 35 min
Barszcz czerwony zabielany
45 min
Bigos
1 godz. 30 min