Kapuśniak

Kapuśniak

4.8 8.1K oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji

Składniki

  • kapusty kiszonej
    150 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    80 g
  • ząbek czosnku
    1
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • białej kapusty pokrojonej na kawałki
    100 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    60 g
  • wody plus dodatkowa porcja
    700 g
  • koncentratu bulionu warzywnego lub mięsnego, wykonanego w TM
    1 - 2 łyżeczki
    1 kostka bulionu, warzywnego lub mięsnego (na 0,5 l)
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • ziarna ziela angielskiego
    3
  • liście laurowe, suszone
    2
  • koncentratu pomidorowego
    1 łyżka
  • ziemniaków pokrojonych na małe kawałki
    150 g
  • kiełbasy pokrojonej w plasterki, przysmażonej
    100 - 150 g
  • majeranku, suszonego
    1 łyżeczka
  • kminku
    1 - 2 szczypty

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 132.7 kcal / 555.1 kJ
Białko 4.6 g
Tłuszcz 8.7 g
Węglowodany 10.2 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Sód 537.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...