Zupa szczawiowa
TM6 TM5

Zupa szczawiowa

4.5 (1.5K ocen)

Składniki

  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 50 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
  • 80 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 80 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
  • 20 g masła
  • 800 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 4 jajka
  • 300 - 350 g szczawiu, konserwowego (1 słoik)
  • sól, do smaku
  • pieprz czarny, mielony, do smaku
  • 2 - 3 łyżki kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
783.7 kJ / 187.3 kcal
Białko
9.6 g
Węglowodany
15.1 g
Tłuszcz
10.9 g
Tłuszcz nasycony
5.1 g
Błonnik
4.7 g
Sód
184.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy