
Urządzenia i Akcesoria
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
masła20 g
-
wody600 g
-
różyczek kalafiora pokrojonych na 1,5-2 cm kawałki500 g
-
ziemniaków pokrojonych na 1,5 cm kawałki450 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
soli¾ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej¼ łyżeczki
-
śmietany, 18% tłuszczu200 g
-
kabanosów pokrojonych w 3 mm plastry150 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
393.1 kcal /
1644.7 kJ
Białko
11.9 g
Tłuszcz
25.9 g
Węglowodany
30.8 g
Błonnik
5.6 g
Tłuszcz nasycony
12.1 g
Sód
871 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

POŻYWNE ZUPY
11 Przepisów
Polska
Polska