Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami

Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami

4.5 7.3K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • masła
    20 g
  • wody
    600 g
  • różyczek kalafiora pokrojonych na 1,5-2 cm kawałki
    500 g
  • ziemniaków pokrojonych na 1,5 cm kawałki
    450 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 czubata łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • soli
    ¾ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¾ łyżeczki
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    ¼ łyżeczki
  • śmietany, 18% tłuszczu
    200 g
  • kabanosów pokrojonych w 3 mm plastry
    150 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 393.1 kcal / 1644.7 kJ
Białko 11.9 g
Tłuszcz 25.9 g
Węglowodany 30.8 g
Błonnik 5.6 g
Tłuszcz nasycony 12.1 g
Sód 871 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...