Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
TM6 TM5

Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami

4.5 ( 7.2K ocen )

Składniki

  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 20 g masła
  • 600 g wody
  • 500 g różyczek kalafiora pokrojonych na 1,5-2 cm kawałki
  • 450 g ziemniaków pokrojonych na 1,5 cm kawałki
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona
  • ¾ - 1 łyżeczka soli
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • 200 g śmietany, 18% tłuszczu
  • 150 g kabanosów pokrojonych w 3 mm plastry

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
393.1 kcal / 1644.7 kJ
Białko
11.9 g
Tłuszcz
25.9 g
Węglowodany
30.8 g
Błonnik
5.6 g
Tłuszcz nasycony
12.1 g
Sód
871 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy