Urządzenia i Akcesoria
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g masła
-
600 g wody
-
500 g różyczek kalafiora pokrojonych na 1,5-2 cm kawałki
-
450 g ziemniaków pokrojonych na 1,5 cm kawałki
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
¾ - 1 łyżeczka soli
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
200 g śmietany, 18% tłuszczu
-
150 g kabanosów pokrojonych w 3 mm plastry
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
871 mg
Białko
11.9 g
Kalorie
1644.7 kJ /
393.1 kcal
Tłuszcz
25.9 g
Błonnik
5.6 g
Tłuszcz nasycony
12.1 g
Węglowodany
30.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
POŻYWNE ZUPY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa kalafiorowa i pulpety drobiowe w sosie chrzanowym z warzywami na parze
55 min
Kapuśniak z młodej kapusty
40 min
Zupa koperkowa
45 min
Krupnik
40 min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50 min
Zupa kapuściano-paprykowa z szynką drobiową
40 min
Zupa pomidorowa z ryżem i kurczakiem
40 min
Zupa z kiszonych ogórków
45 min
Zupa ziemniaczana
1 godz.
Zupa szpinakowa z batatami
35 min
Kapuśniak
50 min
Zupa gołąbkowa
55 min