Urządzenia i Akcesoria
Mizza (pizza na mięsnym spodzie)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
2 porcje
Składniki
-
masło miękkie, do natłuszczenia formy
-
15 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
65 g sera żółtego np. gouda, edam, pokrojonego na kawałki
-
5 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
½ - 1 ząbek czosnku
-
260 g mięsa wołowego bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
-
15 g bułki tartej
-
1 jajko
-
½ łyżeczka soli
-
½ łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
200 g krojonych pomidorów, z puszki
-
½ łyżka oliwy z oliwek
-
½ łyżeczka oregano, suszonego
-
15 - 20 g czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
-
50 - 60 g zielonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm paski50 - 60 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm paski
-
40 - 50 g pieczarek pokrojonych w 2 mm plastry
-
4 - 5 liści bazylii, świeżych do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1095.1 mg
Białko
45 g
Kalorie
1944.1 kJ /
464.7 kcal
Tłuszcz
25.6 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
11.6 g
Węglowodany
14.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Góralska czosnianka z pulpecikami
1 godz. 35 min
Sałatka z indykiem i awokado
35 min
Suflet z boczku i jajek
40 min
Pizza kalafiorowa z kiełbasą pepperoni
1 godz. 20 min
Cebule faszerowane wątróbką
1 godz. 55 min
Frittata z grzybami
45 min
Lasagne niskowęglowodanowa
1 godz. 30 min
Frittata niskowęglowodanowa
40 min
Wędzony kurczak z porem w sosie śmietanowym
30 min
Zapiekanka z mielonym mięsem, bakłażanem i cukinią
1 godz. 25 min
Kurczak Marengo
55 min
Zapiekanka pasterska z serem cheddar
1 godz. 10 min