Mizza (pizza na mięsnym spodzie)

Mizza (pizza na mięsnym spodzie)

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
2 porcje

Składniki

  • masło miękkie, do natłuszczenia formy
  • 15 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
  • 65 g sera żółtego np. gouda, edam, pokrojonego na kawałki
  • 5 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
  • ½ - 1 ząbek czosnku
  • 260 g mięsa wołowego bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
  • 15 g bułki tartej
  • 1 jajko
  • ½ łyżeczka soli
  • ½ łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 200 g krojonych pomidorów, z puszki
  • ½ łyżka oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczka oregano, suszonego
  • 15 - 20 g czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
  • 50 - 60 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm paski
    50 - 60 g zielonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm paski
  • 40 - 50 g pieczarek pokrojonych w 2 mm plastry
  • 4 - 5 liści bazylii, świeżych do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1095.1 mg
Białko 45 g
Kalorie 1944.1 kJ / 464.7 kcal
Tłuszcz 25.6 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 11.6 g
Węglowodany 14.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...