
Urządzenia i Akcesoria
Wędzony kurczak z porem w sosie śmietanowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
230 - 260 g pora biała i jasnozielona część, pokrojonego w 1 cm plastry
-
30 g masła pokrojonego na kawałki
-
230 - 260 g piersi z kurczaka, wędzonej pokrojonej na 2 cm kawałki
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
80 - 100 g sera camembert pokrojonego w 1 cm kostkę
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
439.5 kcal /
1840 kJ
Białko
25.8 g
Tłuszcz
36 g
Węglowodany
5.8 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
19 g
Sód
845 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Rolada wieprzowa w kapuście z ziemniakami i sosem
1 godz. 20 min
Holenderska zupa musztardowa
30 min
Zupa z kurczaka
30 min
Zupa krem czosnkowo-serowa
40 min
Zupa bryndzowa
45 min
Sos śmietanowo-porowy
30 min
Kluski z indykiem, sosem śmietanowym i porem
40 min
Kurczak Marengo
55 min
Makaron z boczkiem i sosem porowym
40 min
Zupa serowa z porem
30 min
Indyk w musztardowym sosie śmietanowym z kluskami
45 min
Szybka potrawka z kurczaka i pora z kluskami (spätzlami)
30 min