Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g sera cheddar, pokrojonego na kawałki
- 600 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 2 ząbki czosnku
- 80 - 90 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 100 g selera naciowego, pokrojonego na 2 cm kawałki
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 20 g oliwy z oliwek
- 400 g mięsa mielonego, wieprzowego
- 1 ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 200 g przecieru pomidorowego
- 100 g zielonego groszku, mrożonego
- 40 g masła
- 40 g mleka
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2215 kJ / 529 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 40.5 g
- Tłuszcz
- 26.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 1026 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zapiekanka pasterska (shepherd's pie)
2h 35min
Zapiekanka ryżowa z mieloną wołowiną
1h
Pastisio
1 godz. 10 min
Kurczak w sosie zapiekany pod ciastem francuskim
55 min
Zapiekanka ziemniaczana z cebulą
1 godz. 10 min
Rolada mięsna w cieście francuskim
50 min
Zapiekanka makaronowa à la cordon bleu
50 min
Pizza z makaronu spaghetti
1 godz. 10 min
Makaron a'la carbonara
30 min
Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)
55 min
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą
1 godz. 10 min
Klopsiki z serem feta
30 min