
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
- 600 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
- 2 ząbki czosnku
- 80 - 90 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 100 g selera naciowego pokrojonego na 2 cm kawałki
- 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 20 g oliwy z oliwek
- 400 g mięsa mielonego wieprzowego
- 1 ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 200 g przecieru pomidorowego
- 100 g zielonego groszku, mrożonego
- 40 g masła
- 40 g mleka
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 529 kcal / 2215 kJ
- Białko
- 35 g
- Tłuszcz
- 26.5 g
- Węglowodany
- 40.5 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Sód
- 1026 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zapiekanka pasterska (shepherd's pie)
2 godz. 35 min
Zapiekanka jaglana z kurczakiem i marchewką
1 godz.
Tarta z szynką i fasolką szparagową
1 godz. 40 min
Rolada mięsna w cieście francuskim
50 min
Pie z kiszoną kapustą i mięsem
3 godz. 10 min
Hiszpańska tortilla z boczkiem i serem
50 min
Klopsiki z serem feta
30 min
Pastisio
1 godz. 10 min
Zapiekanka makaronowa à la cordon bleu
50 min
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45 min
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą
1 godz. 10 min
Tagliatelle z boczkiem, szynką i śmietaną
25 min