Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka pasterska z serem cheddar
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
100 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
-
600 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
80 - 90 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
100 g selera naciowego pokrojonego na 2 cm kawałki
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
20 g oliwy z oliwek
-
400 g mięsa mielonego wieprzowego
-
1 ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
200 g przecieru pomidorowego
-
100 g zielonego groszku, mrożonego
-
40 g masła
-
40 g mleka
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1026 mg
Białko
35 g
Kalorie
2215 kJ /
529 kcal
Tłuszcz
26.5 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Węglowodany
40.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEPISY DLA DWOJGA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zapiekanka z ravioli à la lasagne
1 Std. 20 Min
Rolada mięsna w cieście francuskim
50 Min
Enchilady z ryżem, kurczakiem i warzywami
1 Std.
Kurczak w sosie zapiekany pod ciastem francuskim
55 Min
Zapiekanka makaronowa à la cordon bleu
50 Min
Zapiekanka jaglana z kurczakiem i marchewką
1 Std.
Zapiekanka ryżowa z mieloną wołowiną
1 Std.
Pizza z makaronu spaghetti (TM5, TM6)
1 Std. 10 Min
Pastisio
1 Std. 10 Min
Zapiekanka z mielonym mięsem, bakłażanem i cukinią
1 Std. 25 Min
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą
1 Std. 10 Min
Zapiekanka pasterska (shepherd's pie)
2 Std. 35 Min