![Cebule faszerowane wątróbką Cebule faszerowane wątróbką](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/71602BEC-5EE3-45AD-B413-82EAF006D759/Derivates/c87289c2-9d16-4a61-a60e-0e80eae1f442.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 - 10 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
- 1500 g wody
- 1 ¾ łyżeczki soli
- 80 g kaszy gryczanej, prażonej
- 6 cebul (ok. 160 g każda)
- 100 g pieczarek przekrojonych na pół
- 20 g oleju rzepakowego
- 100 g wątróbek drobiowych oczyszczonych, pokrojonych na kawałki
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 - 3 ziarna ziela angielskiego
- 1 liść laurowy, suszony
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 152.2 kcal / 636.6 kJ
- Białko
- 6.6 g
- Tłuszcz
- 4.9 g
- Węglowodany
- 22.7 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Sód
- 707.5 mg