
Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka z mielonym mięsem, bakłażanem i cukinią
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 porcje
Składniki
-
30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
200 g sera mozzarella pokrojonego na kawałki
-
300 g bakłażana pokrojonego w 1 cm plastry
-
250 g cukinii pokrojonej w 1 cm plastry
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do posolenia bakłażana
-
200 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
250 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego
-
300 g pomidorów dojrzałych, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
5 g oregano, świeżego tylko liście
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
459 kcal /
1920.4 kJ
Białko
27.8 g
Tłuszcz
32.5 g
Węglowodany
16.9 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
21.6 g
Sód
751.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Szarpany indyk pod pierzynką z batatów
1 godz. 50 min
Ziołowa frittata z ricottą
55 min
Bakłażany nadziewane kaszą gryczaną i pulpetami z kurczaka
1 godz. 35 min
Kurczak w sosie zapiekany pod ciastem francuskim
55 min
Mizza (pizza na mięsnym spodzie)
1 godz. 55 min
Gulasz drobiowy z pomidorami i fasolą
35 min
Sałatka z piersi indyka
20 min
Polędwica wieprzowa i soczewica ze szpinakiem
20 min
Kurczak ze szpinakiem, jabłkiem i rodzynkami
35 min
Lekka lasagne z cukinią
55 min
Filet z indyka w zielonej marynacie
1 godz. 5 min
Lasagne niskowęglowodanowa
1 godz. 30 min