
Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka z mielonym mięsem, bakłażanem i cukinią
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 porcje
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki30 g
-
sera mozzarella pokrojonego na kawałki200 g
-
bakłażana pokrojonego w 1 cm plastry300 g
-
cukinii pokrojonej w 1 cm plastry250 g
-
soli plus dodatkowa ilość do posolenia bakłażana½ łyżeczki
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki200 g
-
ząbki czosnku2 - 3
-
oliwy z oliwek20 g
-
mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego250 g
-
pomidorów dojrzałych, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki300 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
oregano, świeżego tylko liście5 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
459 kcal /
1920.4 kJ
Białko
27.8 g
Tłuszcz
32.5 g
Węglowodany
16.9 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
21.6 g
Sód
751.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska