Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 jajek
- ½ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 140 g śmietany, 18% tłuszczu
- 5 g szczypiorku, świeżego, drobno pokrojonego (ok. ½ pęczka)
- masło, do natłuszczenia foremek do sufletów
-
80 - 100
g boczku wędzonego, bez skóry i kości, chudego, pokrojonego w kostkę
lub 80 - 100 g szynki, gotowanej lub wędzonej, pokrojonej w kostkę - 500 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 674 kJ / 161 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Smoothie bowl z marchewką i orzechami
10min
Terrina z łososia i ricotty
4 godz. 35 min
Portugalskie zielone jajka
50min
Pomarańczowe krewetki na obłoczkach z ricotty Eweliny Kurowskiej
1h 30min
Sałatka z indykiem i awokado
35min
Zielone omleciki z Varomy
40 min
Sałatka z wędzonym pstrągiem i pesto z oscypkiem
1h 30min
Pomidory nadziewane pastą z tuńczyka
35min
Sałatka z kolorowych pomidorów i pesto z rukoli
35min
Wielkanocny sos majonezowy
45 min
Kokilki jajeczne z salsą z awokado i wędzonego łososia
30 min
Jajka z boczkiem i papryką z Varomy
40 min