Suflet z boczku i jajek

Suflet z boczku i jajek

4.4 61 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
8 sztuk

Składniki

  • jajek
    8
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
  • śmietany, 18% tłuszczu
    140 g
  • szczypiorku, świeżego drobno pokrojonego (ok. ½ pęczka)
    5 g
  • masło do natłuszczenia foremek do sufletów
  • boczku wędzonego, bez skóry i kości chudego, pokrojonego w kostkę
    80 - 100 g
    80 - 100 g szynki, gotowanej lub wędzonej, pokrojonej w kostkę
  • wody
    500 g

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 161 kcal / 674 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...