
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 jajek
- ½ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 140 g śmietany, 18% tłuszczu
- 5 g szczypiorku, świeżego drobno pokrojonego (ok. ½ pęczka)
- masło do natłuszczenia foremek do sufletów
-
80 - 100
g boczku wędzonego, bez skóry i kości chudego, pokrojonego w kostkę
lub 80 - 100 g szynki gotowanej lub wędzonej, pokrojonej w kostkę - 500 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 161 kcal / 674 kJ
- Białko
- 9 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Węglowodany
- 1 g