Urządzenia i Akcesoria
Suflet z boczku i jajek
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
8 sztuk
Składniki
-
8 jajek
-
½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
140 g śmietany, 18% tłuszczu
-
5 g szczypiorku, świeżego drobno pokrojonego (ok. ½ pęczka)
-
masło do natłuszczenia foremek do sufletów
-
80 - 100 g szynki, gotowanej lub wędzonej, pokrojonej w kostkę80 - 100 g boczku wędzonego, bez skóry i kości chudego, pokrojonego w kostkę
-
500 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
9 g
Kalorie
674 kJ /
161 kcal
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
RODZINNA WIELKANOC
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Frittata niskowęglowodanowa
40 min
Twarożek orzechowy z miodem
10 min
Pomidory nadziewane pastą z tuńczyka
35 min
Zielone szparagi z łososiem i jajkami w koszulkach
45 min
Jajka w kokilkach na parze
45 min
Kokilki jajeczne z salsą z awokado i wędzonego łososia
30 min
Jajka z boczkiem i papryką z Varomy
40 min
Sałatka szpinakowa z łososiem i jajkiem w koszulce
30 min
Mizza (pizza na mięsnym spodzie)
1 godz. 55 min
Flan z ricottą, szpinakiem i pistacjami
30 min
Pieczarki zapiekane z kozim serem
50 min
Jajka na chmurce (Cloud eggs)
25 min