Pizza kalafiorowa z kiełbasą pepperoni

4.0 375 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 kawałków

Składniki

Kalafiorowy spód
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    50 g
    50 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • kalafiora pokrojonego na kawałki
    600 g
  • wrzącej wody
    500 g
  • jajka
    2
  • oregano, suszonego
    1 łyżeczka
  • czosnku, mielonego
    1 łyżeczka
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
Sos pomidorowy i dodatki
  • sera mozzarella pokrojonego w 0,5 cm plastry
    100 g
  • kiełbasy pepperoni, pokrojonej w 0,5 cm plastry
    140 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    50 - 60 g
  • ząbek czosnku
    1
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • przecieru pomidorowego, typu passata
    180 g
  • oregano, suszonego
    1 łyżeczka
  • cukru
    ½ łyżeczki
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 225 kcal / 941.5 kJ
Białko 12.9 g
Tłuszcz 16.2 g
Węglowodany 7.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...