Urządzenia i Akcesoria
Pizza kalafiorowa z kiełbasą pepperoni
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 kawałków
Składniki
Kalafiorowy spód
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki50 g
-
kalafiora pokrojonego na kawałki600 g
-
wrzącej wody500 g
-
jajka2
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
czosnku, mielonego1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
Sos pomidorowy i dodatki
-
sera mozzarella pokrojonego w 0,5 cm plastry100 g
-
kiełbasy pepperoni, pokrojonej w 0,5 cm plastry140 g
-
cebuli przekrojonej na pół50 - 60 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek20 g
-
przecieru pomidorowego, typu passata180 g
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
cukru½ łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
225 kcal /
941.5 kJ
Białko
12.9 g
Tłuszcz
16.2 g
Węglowodany
7.8 g