
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kalafiorowy spód
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 600 g kalafiora, pokrojonego na kawałki
- 500 g wrzącej wody
- 2 jajka
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- 1 łyżeczka czosnku, mielonego
- ½ łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Sos pomidorowy i dodatki
- 140 g kiełbasy pepperoni, pokrojonej w 0,5 cm plastry
- 100 g sera mozzarella, pokrojonego w 0,5 cm plastry
- 50 - 60 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 180 g przecieru pomidorowego, typu passata
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- ½ łyżeczki cukru
- ½ łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 1069 kJ / 257 kcal
- Białko
- 15.6 g
- Węglowodany
- 4.4 g
- Tłuszcz
- 18.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittata niskowęglowodanowa
40min
Lasagne niskowęglowodanowa
1h 30min
Brownie fasolowo-daktylowe
2h
Pizza na spodzie z kalafiora
2h 45 min.
Naleśniki z ciecierzycy z farszem z suszonych pomidorów i rukolą
45min
Pizza na spodzie z tuńczyka (low carb)
1sa
Pizza na spodzie z ciecierzycy (bez glutenu)
30min
Pomidorowe brownie
1sa
Placki z marchewki z dipem oscypkowym
1sa
Koperty z siemienia lnianego ze szpinakiem i fetą
1sa
Ciasto kalafiorowe
1h 15min
Suflety kalafiorowe
55min