Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kalafiorowy spód
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 600 g kalafiora, pokrojonego na kawałki
- 500 g wrzącej wody
- 2 jajka
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- 1 łyżeczka czosnku, mielonego
- ½ łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Sos pomidorowy i dodatki
- 140 g kiełbasy pepperoni, pokrojonej w 0,5 cm plastry
- 100 g sera mozzarella, pokrojonego w 0,5 cm plastry
- 50 - 60 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 180 g przecieru pomidorowego, typu passata
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- ½ łyżeczki cukru
- ½ łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 1069 kJ / 257 kcal
- Białko
- 15.6 g
- Węglowodany
- 4.4 g
- Tłuszcz
- 18.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lasagne niskowęglowodanowa
1h 30 phút
Pizza na spodzie z kalafiora
2h 45 min
Niskowęglowodanowe podpłomyki z Trio Seeds i nasionami chia
50 phút
Bezglutenowe bazyliowe kluski kładzione
1h 5 phút
Frittata niskowęglowodanowa
40 phút
Pizza na spodzie z tuńczyka (low carb)
1h
Ciastka z mąki z ciecierzycy (Panisses)
40 phút
Ziołowa frittata z ricottą
55min
Placuszki pomidorowo-ciecierzycowe
40 phút
Bezglutenowe bułki migdałowo-białkowe
1h 30 phút
Mini pizze na brokułowych spodach
40 phút
Naleśniki z ciecierzycy z farszem z suszonych pomidorów i rukolą
45 phút