![Pizza kalafiorowa z kiełbasą pepperoni Pizza kalafiorowa z kiełbasą pepperoni](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0202daa6-305c-4597-8493-fa324401fe8d/Derivates/4fbae6be-9b26-46ff-bbe8-a95d26cbd4f3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kalafiorowy spód
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 600 g kalafiora, pokrojonego na kawałki
- 500 g wrzącej wody
- 2 jajka
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- 1 łyżeczka czosnku, mielonego
- ½ łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Sos pomidorowy i dodatki
- 140 g kiełbasy pepperoni, pokrojonej w 0,5 cm plastry
- 100 g sera mozzarella, pokrojonego w 0,5 cm plastry
- 50 - 60 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 180 g przecieru pomidorowego, typu passata
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- ½ łyżeczki cukru
- ½ łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 1069 kJ / 257 kcal
- Białko
- 15.6 g
- Węglowodany
- 4.4 g
- Tłuszcz
- 18.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lasagne niskowęglowodanowa
1h 30min
Flan z ricottą, szpinakiem i pistacjami
30 Min
Koperty z siemienia lnianego ze szpinakiem i fetą
1 Std.
Placki szpinakowe z dipem serowo-paprykowym
40 Min
Mizza (pizza na mięsnym spodzie)
1 Std. 55 Min
Niskowęglowodanowe podpłomyki z Trio Seeds i nasionami chia
50min
Pizza na spodzie z kalafiora
2h 45min
Kotleciki rybne z makrelą wędzoną i komosą ryżową
1 Std. 10 Min
Pieczarki zapiekane z kozim serem
50min
Mini pizze na brokułowych spodach
40 Min
Bezglutenowe bułki migdałowo-białkowe
1h 30min
Frittata niskowęglowodanowa
40 Min