Urządzenia i Akcesoria
Pizza kalafiorowa z kiełbasą pepperoni
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 kawałków
Składniki
Kalafiorowy spód
-
50 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
600 g kalafiora pokrojonego na kawałki
-
500 g wrzącej wody
-
2 jajka
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
1 łyżeczka czosnku, mielonego
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Sos pomidorowy i dodatki
-
100 g sera mozzarella pokrojonego w 0,5 cm plastry
-
140 g kiełbasy pepperoni, pokrojonej w 0,5 cm plastry
-
50 - 60 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
180 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
½ łyżeczki cukru
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
12.9 g
Kalorie
941.5 kJ /
225 kcal
Tłuszcz
16.2 g
Węglowodany
7.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wytrawny sernik z ziołowym pesto
1 godz. 30 min
Pizza na spodzie z ciecierzycy (bez glutenu)
30 min
Lasagne niskowęglowodanowa
1 godz. 30 min
Mizza (pizza na mięsnym spodzie)
1 godz. 55 min
Mini pizze na brokułowych spodach
40 min
Niskowęglowodanowe podpłomyki z Trio Seeds i nasionami chia
50 min
Ciastka z mąki z ciecierzycy (Panisses)
40 min
Pizza na spodzie z tuńczyka (low carb)
1 godz.
Pizza na spodzie z kalafiora
2 godz. 45 min
Bezglutenowe bułki migdałowo-białkowe
1 godz. 30 min
Migdałowe brownie z buraka
1 godz. 55 min
Frittata niskowęglowodanowa
40 min