
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g kolendry, świeżej
- 10 g szczypiorku, świeżego drobno pokrojonego
- 150 g awokado pokrojonego na kawałki
- 5 - 10 g soku z limonki świeżo wyciśniętego
- 20 g majonezu
- 400 g filetów z piersi indyka, bez skóry pokrojonych w 2 cm kostkę
- ¾ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka curry, mielonego
- 10 g oliwy z oliwek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 556 kcal / 2326 kJ
- Białko
- 46 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Węglowodany
- 8 g
- Błonnik
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Sód
- 1055 mg