Sałatka z indykiem i awokado
TM6 TM5

Sałatka z indykiem i awokado

4.2 (90 ocen)

Składniki

  • 5 g kolendry, świeżej
  • 10 g szczypiorku, świeżego, drobno pokrojonego
  • 150 g awokado, pokrojonego na kawałki
  • 5 - 10 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
  • 20 g majonezu
  • 400 g filetów z piersi indyka, bez skóry, pokrojonych w 2 cm kostkę
  • ¾ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka curry, mielonego
  • 10 g oliwy z oliwek

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2326 kJ / 556 kcal
Białko
46 g
Węglowodany
8 g
Tłuszcz
38 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Błonnik
6 g
Sód
1055 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy