
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z indykiem i awokado
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje
Składniki
-
5 g kolendry, świeżej
-
10 g szczypiorku, świeżego drobno pokrojonego
-
150 g awokado pokrojonego na kawałki
-
5 - 10 g soku z limonki świeżo wyciśniętego
-
20 g majonezu
-
400 g filetów z piersi indyka, bez skóry pokrojonych w 2 cm kostkę
-
¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka curry, mielonego
-
10 g oliwy z oliwek
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
556 kcal /
2326 kJ
Białko
46 g
Tłuszcz
38 g
Węglowodany
8 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Sód
1055 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Terrina z łososia i ricotty
4 godz. 35 min
Dip chrzanowy z awokado i bazylią
20 min
Suflet z boczku i jajek
40 min
Sałatka tabbouleh z granatem i orzechami
35 min
Pomidory nadziewane pastą z tuńczyka
35 min
Sałatka curry z kurczakiem i ananasem
1 godz.
Kurczak ze szpinakiem, jabłkiem i rodzynkami
35 min
Sałatka z kolorowych pomidorów i pesto z rukoli
35 min
Guacamole z gruszką i orzechami nerkowca
10 min
Sałatka z grejpfrutem i szparagami
30 min
Sałatka z kalafiora, pomidorów, migdałów i oliwek
35 min
Sałatka z kurczakiem i salsą verde
40 min