
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z indykiem i awokado
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje
Składniki
-
kolendry, świeżej5 g
-
szczypiorku, świeżego drobno pokrojonego10 g
-
awokado pokrojonego na kawałki150 g
-
soku z limonki świeżo wyciśniętego5 - 10 g
-
majonezu20 g
-
filetów z piersi indyka, bez skóry pokrojonych w 2 cm kostkę400 g
-
soli¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
curry, mielonego1 łyżeczka
-
oliwy z oliwek10 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
556 kcal /
2326 kJ
Białko
46 g
Tłuszcz
38 g
Węglowodany
8 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Sód
1055 mg