
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak Marengo
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół80 g
-
ząbki czosnku3
-
oliwy z oliwek30 g
-
mięsa z udek kurczaka, bez skóry, bez kości pokrojonego na 5-6 cm kawałki600 g
-
białego wina, wytrawnego80 g
-
krojonych pomidorów, z puszki300 g
-
pieczarek przekrojonych na pół (lub małych, w całości)150 g
-
koncentratu pomidorowego30 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
liść laurowy, suszony1
-
tymianku, świeżego tylko liście2 łyżeczki
-
masła1 łyżka
-
jajka4
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
402 kcal /
1682 kJ
Białko
36 g
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
9 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Sód
734 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZEPISY Z HISTORIĄ
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Rolada z kurczaka z karmelizowanymi ziemniakami
1 godz. 40 min
Grecki kurczak z makaronem orzo i fetą (z osłoną noża miksującego)
3 godz. 20 min
Udka z kurczaka teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
2 godz.
Kurczak w sosie paprykowym z ryżem; Twarożek z morelami
1 godz.
Kurczak w cebuli, papryce i oliwkach z ryżem
50 min
Szarpany indyk pod pierzynką z batatów
1 godz. 50 min
Potrawka z wołowiną i papryką
55 min
Gulasz z kurczakiem, chorizo i ziemniakami
50 min
Indyk w musztardowym sosie śmietanowym z kluskami
45 min
Pomidorowy gulasz z kurczaka z fasolką szparagową
50 min
Potrawka z kurczaka (Étouffée)
45 min
Kurczak w sosie sezamowym z ryżem i chrupiącymi warzywami
40 min