
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
- 3 ząbki czosnku
- 30 g oliwy z oliwek
- 600 g mięsa z udek kurczaka, bez skóry, bez kości pokrojonego na 5-6 cm kawałki
- 80 g białego wina, wytrawnego
- 300 g krojonych pomidorów, z puszki
- 150 g pieczarek przekrojonych na pół (lub małych, w całości)
- 30 g koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 liść laurowy, suszony
-
2
łyżeczki tymianku, świeżego tylko liście
lub 1 łyżeczka tymianku, suszonego - 1 łyżka masła
- 4 jajka
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 402 kcal / 1682 kJ
- Białko
- 36 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Węglowodany
- 9 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Sód
- 734 mg