
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
- 6 jajek
-
40
g jogurtu typu greckiego
lub 30 g crème fraîche, min. 30% tłuszczu - 2 zielone cebulki ze szczypiorkiem pokrojone na kawałki (ok. 30 g)
- ½ łyżeczki natki pietruszki, suszonej
- ½ łyżeczki soli morskiej
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 80 g liści szpinaku, świeżych
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 6 plastrów boczku parzonego, wędzonego pokrojonych na 1 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 224 kcal / 930 kJ
- Białko
- 15.8 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
- Węglowodany
- 0.4 g