Frittata z grzybami

Frittata z grzybami

4.5 35 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • sera żółtego średniotwardego (np. Gruyère, Emmentaler, Cheddar), pokrojonego na kawałki
    60 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    50 g
  • oleju rzepakowego
    10 g
  • grzybów, świeżych leśnych, np. rydzów, podgrzybków, pokrojonych w 5 mm paski
    100 g
    100 g grzybów, mrożonych, leśnych, np. rydzów, podgrzybków, uprzednio rozmrożonych, dokładnie odsączonych, pokrojonych w 5 mm paski
  • czerwonej papryki pokrojonej w 2 cm kostkę
    80 g
  • masła
    10 g
  • jajka
    4
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • wody
    500 g
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 191 kcal / 802 kJ
Białko 11.8 g
Tłuszcz 14.5 g
Węglowodany 3.8 g
Błonnik 1.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...