
Urządzenia i Akcesoria
Frittata z grzybami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
sera żółtego średniotwardego (np. Gruyère, Emmentaler, Cheddar), pokrojonego na kawałki60 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki50 g
-
oleju rzepakowego10 g
-
grzybów, świeżych leśnych, np. rydzów, podgrzybków, pokrojonych w 5 mm paski100 g
-
czerwonej papryki pokrojonej w 2 cm kostkę80 g
-
masła10 g
-
jajka4
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
wody500 g
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
191 kcal /
802 kJ
Białko
11.8 g
Tłuszcz
14.5 g
Węglowodany
3.8 g
Błonnik
1.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SKARBY LASU
10 Przepisów
Polska
Polska