Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g sera żółtego, średniotwardego (np. Gruyère, Emmentaler, Cheddar), pokrojonego na kawałki
- 50 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 10 g oleju rzepakowego
-
100
g grzybów, świeżych, leśnych, np. rydzów, podgrzybków, pokrojonych w 5 mm paski
lub 100 g grzybów, mrożonych, leśnych, np. rydzów, podgrzybków, uprzednio rozmrożonych, dokładnie odsączonych, pokrojonych w 5 mm paski - 80 g czerwonej papryki, pokrojonej w 2 cm kostkę
- 10 g masła
- 4 jajka
- ½ - 1 łyżeczka soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 500 g wody
- natka pietruszki, świeża, tylko liście, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 802 kJ / 191 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 3.8 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza kalafiorowa z kiełbasą pepperoni
1 Std. 20 Min
Medaliony ziemniaczane z salsą z pomidorów i awokado
45 min
Frittata ze szparagami
50min
Groszek z jajkiem
1h
Omlet makaronowy z Varomy
40 min
Pomidory faszerowane grzybami i orzechami
1h 5min
Topinambur po prowansalsku
50min
Frittata z groszkiem i pomidorowym chutneyem
1h 25min
Frittata z jarmużem i ziemniakami
1h 10min
Ziołowa frittata z ricottą
55min
Frittata niskowęglowodanowa
40 min
Frittata z fasolką, papryką i chorizo
45 min