Lasagne niskowęglowodanowa

Lasagne niskowęglowodanowa

4.5 432 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji

Składniki

  • cukinii
    800 - 1000 g
  • soli
    2 łyżeczki
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    60 g
  • sera cheddar pokrojonego na kawałki
    60 g
  • serka śmietankowego
    250 g
  • jogurtu naturalnego
    100 g
  • czosnku, mielonego
    ½ łyżeczki
  • napoju migdałowego
    50 g
  • ząbek czosnku
    1
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • pieczarek
    200 g
  • oliwy z oliwek
    40 g
  • mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
    500 g
  • przecieru pomidorowego, typu passata
    300 g
  • oregano, suszonego
    2 łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
Lasagne
  • sera mozzarella tartego (patrz wskazówka)
    100 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 613.9 kcal / 2568.4 kJ
Białko 30.8 g
Tłuszcz 48.1 g
Węglowodany 15.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...