Lasagne niskowęglowodanowa
TM5 TM6

Lasagne niskowęglowodanowa

4.6 (147 ocen)

Składniki

  • 800 - 1000 g cukinii
  • 2 łyżeczki soli
  • 60 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 60 g sera cheddar, pokrojonego na kawałki
  • 250 g serka śmietankowego
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • 50 g napoju migdałowego
  • ½ łyżeczki czosnku, mielonego
  • 1 ząbek czosnku
  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 200 g pieczarek
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 500 g mięsa wołowego, mielonego, podzielonego na kawałki
  • 300 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 2 łyżeczki oregano, suszonego
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego

Lasagna

  • 100 g sera mozzarella, tartego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1921 kJ / 462 kcal
Białko
33.7 g
Węglowodany
8.7 g
Tłuszcz
30.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy