
Urządzenia i Akcesoria
Góralska czosnianka z pulpecikami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
6 porcji
Składniki
Pulpeciki
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbek czosnku1
-
oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia Varomy15 g
-
mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki500 g
-
jajko1
-
bułki tartej50 g
-
majeranku, suszonego1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, świeżo mielonego¾ łyżeczki
Czosnianka
-
ząbków czosnku (ok. 2 główki)90 - 95 g
-
cebuli przekrojonej na pół300 g
-
boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę150 g
-
wody1100 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę400 g
-
liść laurowy, suszony1
-
ziarna ziela angielskiego2
-
mięty, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji15 g
-
soli¼ - ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, świeżo mielonego¼ - ½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
564.7 kcal /
2364.2 kJ
Białko
24.8 g
Tłuszcz
40.2 g
Węglowodany
30.5 g
Błonnik
3.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA PODHALA
13 Przepisów
Polska
Polska