Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z brokułu z grzankami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
3 porcje
Składniki
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
¾ - 1 ząbek czosnku
-
⅓ - ¾ zielonej papryczki chili, świeżej (opcjonalnie) bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
25 g masła
-
75 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
230 g brokułu różyczki i obrane łodygi, pokrojone na kawałki (patrz wskazówka)
-
530 g wody
-
¾ - 1 ¼ łyżeczki soli
-
¾ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej¾ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
2 - 3 kromki chleba czerstwego, pokrojone w 1-2 cm kostkę
-
¾ - 1 ½ łyżeczki oliwy z oliwek
-
45 - 80 g sera cheddar, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość sera pokrojonego w 1 cm kostkę, do dekoracji45 - 60 g sera gorgonzola, łagodnego pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość sera pokrojonego w 1 cm kostkę, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1113.3 mg
Białko
8.9 g
Kalorie
1022.9 kJ /
244.5 kcal
Tłuszcz
14.4 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
21.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa krem z buraków
45 min
Kremowa zupa z groszku
40 min
Zielona zupa krem z oczami z mozzarelli
30 min
Zupa krem z zielonych szparagów i szpinaku
50 min
Zupa krem ze szpinaku
40 min
Zupa z białych warzyw
45 min
Zupa brokułowa z prażonymi migdałami
25 min
Zupa krem z glazurowanymi różyczkami kalafiora
45 min
Kremowa zupa pieczarkowa
25 min
Prosta i uniwersalna zupa krem
45 min
Zupa krem z dyni z curry
35 min
Zupa krem z cukinii
25 min