Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 30 g masła
- 500 g zielonego groszku, mrożonego (patrz wskazówka)
- 500 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 łyżeczka soli, plus dodatkowa ilość do smaku
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego, plus dodatkowa ilość do smaku
- 4 - 5 czarnych oliwek, bez pestek
- 1 opakowanie mozzarelli mini (150 g po odsączeniu)
- 10 g liści bazylii, świeżych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 916.1 kJ / 219 kcal
- Białko
- 12.2 g
- Węglowodany
- 14.7 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.2 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 666.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa krem z brokułu z grzankami
45 Min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35min
Zupa krem z marchewki i imbiru; Pulpety rybne z warzywnym ryżem i sosem pomidorowym
1h 5min
Imbirowy krem z dyni piżmowej
40 Min
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
35min
Zupa z białych warzyw
45 Min
Kremowa zupa z groszku
40 Min
Zupa krem z groszku
40 Min
Zupa krem z porów
30min
Zupa krem z ziemniaków i porów
1h
Zupa krem z dyni z curry
35min
Dwukolorowa zupa-krem z białych i zielonych warzyw
55min