Urządzenia i Akcesoria
Zielona zupa krem z oczami z mozzarelli
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g masła
-
500 g zielonego groszku, mrożonego (patrz wskazówka)
-
500 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
-
4 - 5 czarnych oliwek, bez pestek
-
1 opakowanie mozzarelli mini (150 g po odsączeniu)
-
10 g liści bazylii, świeżych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
666.6 mg
Białko
12.2 g
Kalorie
916.1 kJ /
219 kcal
Tłuszcz
12.8 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
7.2 g
Węglowodany
14.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
HALLOWEEN II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kremowa zupa z groszku
40 min
Zupa krem z groszku z kalmarami i pomidorkami koktajlowymi
50 min
Śródziemnomorska zupa pomidorowa
30 min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa krem z glazurowanymi różyczkami kalafiora
45 min
Zupa krem z groszku
40 min
Zupa krem z ciecierzycy z czosnkiem
30 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 min
Zupa z białych warzyw
45 min
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
35 min
Zupa krem z batatów i marchewek
45 min
Zupa krem z brokułu z grzankami
45 min