
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g cebuli przekrojonej na pół
- 30 g masła
- 500 g zielonego groszku, mrożonego (patrz wskazówka)
- 500 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - 1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do smaku
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
- 4 - 5 czarnych oliwek, bez pestek
- 1 opakowanie mozzarelli mini (150 g po odsączeniu)
- 10 g liści bazylii, świeżych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 219 kcal / 916.1 kJ
- Białko
- 12.2 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Węglowodany
- 14.7 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.2 g
- Sód
- 666.6 mg