Zielona zupa krem z oczami z mozzarelli
TM6 TM5

Zielona zupa krem z oczami z mozzarelli

4.5 (77 ocen)

Składniki

  • 80 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 30 g masła
  • 500 g zielonego groszku, mrożonego (patrz wskazówka)
  • 500 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżeczka soli, plus dodatkowa ilość do smaku
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego, plus dodatkowa ilość do smaku
  • 4 - 5 czarnych oliwek, bez pestek
  • 1 opakowanie mozzarelli mini (150 g po odsączeniu)
  • 10 g liści bazylii, świeżych

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
916.1 kJ / 219 kcal
Białko
12.2 g
Węglowodany
14.7 g
Tłuszcz
12.8 g
Tłuszcz nasycony
7.2 g
Błonnik
4.8 g
Sód
666.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy