Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z glazurowanymi różyczkami kalafiora
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Glazurowane różyczki kalafiora
-
1 kalafior (ok. 900 g), w całości
-
2 łyżki oleju
-
1 ząbek czosnku
-
50 g miodu50 g syropu z agawy
-
50 g wody
-
25 g sosu sojowego
-
10 g czerwonego sosu chili10 g sosu sriracha
-
5 g skrobi ziemniaczanej
Zupa krem z kalafiora
-
100 - 150 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
80 - 100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
600 - 700 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego (opcjonalnie)
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)
-
pieprz czarny, świeżo mielony do oprószenia zupy
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1471 mg
Białko
9 g
Kalorie
1424 kJ /
339 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
7.1 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
24 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dwukolorowa zupa-krem z białych i zielonych warzyw
55 min
Zupa krem z zielonych szparagów i szpinaku
50 min
Zupa krem z zielonych szparagów
30 min
Zupa krem z warzyw i pokrzyw z aromatyczną granolą
1 godz. 15 min
Krem z kalafiora z czarną soczewicą
1 godz. 50 min
Zupa krem kalafiorowa z fenkułem i szafranem
40 min
Zupa z białych warzyw
45 min
Zupa krem z buraków
45 min
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
35 min
Zupa krem z brokułu z grzankami
45 min
Zupa brokułowa z prażonymi migdałami
25 min
Zupa krem z dyni z curry
35 min