
Urządzenia i Akcesoria
Zupa brokułowa z prażonymi migdałami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
1 porcja
Składniki
-
40 g cebuli
-
1 ząbek czosnku
-
10 g oliwy z oliwek
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
¼ łyżeczki curry, mielonego
-
150 g różyczek brokułu
-
½ łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
200 g wody
-
¼ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżka migdałów, w płatkach
-
55 g mleczka kokosowego
-
5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 szczypta imbiru, suszonego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
319.4 kcal /
1336.4 kJ
Białko
8.7 g
Tłuszcz
23 g
Węglowodany
18.5 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
9.9 g
Sód
880.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM5)
25 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
10 min
Jesienna zupa z pieczonego kalafiora i soczewicy
50 min
Zapiekane bakłażany z sosem pomidorowym i serem feta
45 min
Zupa z batatów i dyni z grzankami ziołowymi
50 min
Spaghetti z cukinii w śmietanowym sosie z boczkiem (TM6)
40 min
Zupa krem z brokułu z chrzanem i sezamem
45 min
Pieczony łosoś ze spiralizowaną cukinią (TM6)
30 min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM6)
25 min
Kremowa zupa pieczarkowa
25 min
Zupa krem z brokułu z grzankami
45 min
Spaghetti z cukinii z sosem bolognese (TM6)
40 min