Zupa krem z buraków

Zupa krem z buraków

4.7 351 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 20 g oleju
  • 300 g czerwonych buraków pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 80 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 500 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 szczypta chili, mielonego
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 1 łyżeczka chrzanu, tartego (patrz wskazówka)
  • 120 g śmietanki sojowej plus dodatkowo 4 łyżki
  • 20 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
  • 1 łyżeczka syropu z agawy
  • liście natki pietruszki, świeże do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 907.4 mg
Białko 2.3 g
Kalorie 617.4 kJ / 147.6 kcal
Tłuszcz 7.6 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Węglowodany 18.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...