Kremowa zupa pieczarkowa
TM6 TM5

Kremowa zupa pieczarkowa

4.2 (709 ocen)

Składniki

  • 80 - 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 30 - 50 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g oleju
  • 200 - 250 g pieczarek
  • 100 - 150 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
  • 700 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżeczka pudru z grzybów (patrz wskazówka)
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 200 g mleka
    lub 200 g napoju roślinnego np. migdałowego, owsianego
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
526.3 kJ / 125.8 kcal
Białko
4.5 g
Węglowodany
13.3 g
Tłuszcz
7 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Błonnik
2.1 g
Sód
344 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy