
Urządzenia i Akcesoria
Kremowa zupa pieczarkowa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
80 - 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
30 - 50 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
20 g oleju
-
200 - 250 g pieczarek
-
100 - 150 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
700 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka pudru z grzybów (opcjonalnie) (patrz wskazówka)
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
200 g mleka
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
125.8 kcal /
526.3 kJ
Białko
4.5 g
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
13.3 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Sód
344 mg