Kremowa zupa pieczarkowa

Kremowa zupa pieczarkowa

4.2 813 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje

Składniki

  • 80 - 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 30 - 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g oleju
  • 200 - 250 g pieczarek
  • 100 - 150 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 700 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżeczka pudru z grzybów (opcjonalnie) (patrz wskazówka)
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 200 g mleka
    200 g napoju roślinnego, np. migdałowego, owsianego
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 125.8 kcal / 526.3 kJ
Białko 4.5 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 13.3 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Sód 344 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...