Zupa krem ze szpinaku

Zupa krem ze szpinaku

4.5 1.3K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji

Składniki

  • koperku, świeżego tylko liście
    15 - 20 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • ziemniaków pokrojonych na kawałki
    300 g
  • wody
    700 - 800 g
  • koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszone
  • liści szpinaku baby, świeżych
    200 g
  • jogurtu naturalnego
    200 g
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    1 szczypta
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • soli
    ½ łyżeczki
  • chrzan, tarty do smaku
  • jajek ugotowanych na twardo przekrojonych na pół
    6

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 172.7 kcal / 723 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 9.2 g
Węglowodany 14.8 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Sód 914.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...