Zupa krem ze szpinaku

Zupa krem ze szpinaku

4.5 1.4K oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji

Składniki

  • 15 - 20 g koperku, świeżego tylko liście
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 300 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 700 - 800 g wody
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszone
  • 200 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki soli
  • chrzan, tarty do smaku
  • 6 jajek ugotowanych na twardo przekrojonych na pół

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 172.7 kcal / 723 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 9.2 g
Węglowodany 14.8 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Sód 914.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...