
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem ze szpinaku
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
15 - 20 g koperku, świeżego tylko liście
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
300 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
700 - 800 g wody
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
200 g liści szpinaku baby, świeżych
-
200 g jogurtu naturalnego
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki soli
-
chrzan, tarty do smaku
-
6 jajek ugotowanych na twardo przekrojonych na pół
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
172.7 kcal /
723 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
9.2 g
Węglowodany
14.8 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Sód
914.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska