
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem ze szpinaku
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
koperku, świeżego tylko liście15 - 20 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek20 g
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki300 g
-
wody700 - 800 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
liści szpinaku baby, świeżych200 g
-
jogurtu naturalnego200 g
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 szczypta
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
-
chrzan, tarty do smaku
-
jajek ugotowanych na twardo przekrojonych na pół6
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
172.7 kcal /
723 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
9.2 g
Węglowodany
14.8 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Sód
914.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska