Prosta i uniwersalna zupa krem

4.7 1.3K oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • 25 - 30 g oliwy z oliwek
  • 170 - 200 g warzyw cebulowych, mieszanych (np. cebula, szalotka, por), pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 700 - 800 g warzyw, mieszanych (np. cukinia, marchewka, dynia, bataty, seler, pietruszka), pokrojonych na kawałki
  • 750 - 850 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżeczka soli

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 116.9 kcal / 489 kJ
Białko 4.1 g
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 14.5 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Sód 726.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...