Prosta i uniwersalna zupa krem
TM6

Prosta i uniwersalna zupa krem

Składniki

  • 25 - 30 g oliwy z oliwek
  • 170 - 200 g warzyw cebulowych, mieszanych (np. cebula, szalotka, por), pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 700 - 800 g warzyw, mieszanych (np. cukinia, marchewka, dynia, bataty, seler, pietruszka), pokrojonych na kawałki
  • 750 - 850 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego
  • 1 łyżeczka soli

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
465 kJ / 111 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
9 g
Tłuszcz
5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie