Urządzenia i Akcesoria
Prosta i uniwersalna zupa krem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
25 - 30 g oliwy z oliwek
-
170 - 200 g warzyw cebulowych, mieszanych (np. cebula, szalotka, por), pokrojonych na 2 cm kawałki
-
700 - 800 g warzyw, mieszanych (np. cukinia, marchewka, dynia, bataty, seler, pietruszka), pokrojonych na kawałki
-
750 - 850 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego
-
1 łyżeczka soli
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
116.9 kcal /
489 kJ
Białko
4.1 g
Tłuszcz
5 g
Węglowodany
14.5 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Sód
726.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
35 min
Zupa krem z kopru włoskiego i marchewki
40 min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35 min
Zupa krem marchewkowy z kolendrą
25 min
Zupa krem ze szpinaku
40 min
Zupa z batatów i cukinii z imbirem
25 min
Zupa krem z batatów i marchewek
45 min
Zupa krem z groszku
40 min
Krem marchewkowo-selerowy z oliwą ziołową
45 min
Zupa krem z resztek warzyw
50 min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa krem z warzyw
35 min