Prosta i uniwersalna zupa krem
TM6

Prosta i uniwersalna zupa krem

4.7 (1.2K ocen)

Składniki

  • 25 - 30 g oliwy z oliwek
  • 170 - 200 g warzyw cebulowych, mieszanych (np. cebula, szalotka, por), pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 700 - 800 g warzyw, mieszanych (np. cukinia, marchewka, dynia, bataty, seler, pietruszka), pokrojonych na kawałki
  • 750 - 850 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżeczka soli

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
489 kJ / 116.9 kcal
Białko
4.1 g
Węglowodany
14.5 g
Tłuszcz
5 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Błonnik
4.7 g
Sód
726.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy