Zupa krem z dyni z curry

Zupa krem z dyni z curry

4.7 940 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • marchewki pokrojonej na kawałki
    150 g
  • pora pokrojonego w 2 cm plastry
    250 g
  • curry, mielonego
    2 łyżeczki
  • oliwy z oliwek
    50 g
  • dyni piżmowej obranej, pokrojonej na 3-4 cm kawałki
    600 g
  • wody
    500 - 600 g
    500 - 600 g bulionu warzywnego, płynnego
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    100 g
    100 g mleka skondensowanego, niesłodzonego, lub serka kremowego, śmietankowego, podzielonego na kawałki
  • grzanki do podania
  • liście natki pietruszki, świeże do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 321.1 kcal / 1343.4 kJ
Białko 3.5 g
Tłuszcz 22.2 g
Węglowodany 31.3 g
Błonnik 5.7 g
Tłuszcz nasycony 7.7 g
Sód 641.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...