
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z dyni z curry
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
marchewki pokrojonej na kawałki150 g
-
pora pokrojonego w 2 cm plastry250 g
-
curry, mielonego2 łyżeczki
-
oliwy z oliwek50 g
-
dyni piżmowej obranej, pokrojonej na 3-4 cm kawałki600 g
-
wody500 - 600 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
śmietany, min. 30% tłuszczu100 g
-
grzanki do podania
-
liście natki pietruszki, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
321.1 kcal /
1343.4 kJ
Białko
3.5 g
Tłuszcz
22.2 g
Węglowodany
31.3 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Sód
641.5 mg