Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 250 g pora, pokrojonego w 2 cm plastry
- 2 łyżeczki curry, mielonego
- 50 g oliwy z oliwek
- 600 g dyni piżmowej, obranej, pokrojonej na 3-4 cm kawałki
-
500 - 600
g wody
lub 500 - 600 g bulionu warzywnego, płynnego - 1 łyżeczka soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
100
g śmietany, min. 30% tłuszczu
lub 100 g mleka skondensowanego, niesłodzonego lub serka kremowego, śmietankowego, podzielonego na kawałki - grzanki, do podania
- liście natki pietruszki, świeże, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1343.4 kJ / 321.1 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 31.3 g
- Tłuszcz
- 22.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 641.5 mg
Alternatywne przepisy
Prosta i uniwersalna zupa krem
45 Min
Zupa krem z buraków
45 Min
Zupa krem z marchewki i imbiru; Pulpety rybne z warzywnym ryżem i sosem pomidorowym
1h 5min
Zupa dyniowo-paprykowa; Warzywa z pary; Kurczak w kremowym sosie pomidorowym
1sa
Zupa krem z cukinii
35 Min
Zupa krem z kiszonych ogórków z soczewicą
40 Min
Zupa krem z cukinii
25min
Imbirowy krem z dyni piżmowej
40 Min
Zupa krem z brokułu z grzankami
45 Min
Zupa krem z dyni z gruszką
55 Min
Warzywna zupa krem
50 Min
Dwukolorowa zupa-krem z białych i zielonych warzyw
55 Min