
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z dyni z curry
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
150 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
250 g pora pokrojonego w 2 cm plastry
-
2 łyżeczki curry, mielonego
-
50 g oliwy z oliwek
-
600 g dyni piżmowej obranej, pokrojonej na 3-4 cm kawałki
-
500 - 600 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
grzanki do podania
-
liście natki pietruszki, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
321.1 kcal /
1343.4 kJ
Białko
3.5 g
Tłuszcz
22.2 g
Węglowodany
31.3 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Sód
641.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Zupa krem z buraków
45 min
Warzywna zupa krem
50 min
Dwukolorowa zupa-krem z białych i zielonych warzyw
55 min
Imbirowy krem z dyni piżmowej
40 min
Zupa krem z marchewki i imbiru; Pulpety rybne z warzywnym ryżem i sosem pomidorowym
1 godz. 5 min
Zupa dyniowo-paprykowa; Warzywa z pary; Kurczak w kremowym sosie pomidorowym
1 godz.
Zupa krem z cukinii
35 min
Zupa krem z dyni z gruszką
55 min
Krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowym
30 min
Zupa krem z roszponki z brokułami i sosem z czarnych oliwek
45 min
Zupa krem z brokułu z grzankami
45 min
Zupa krem z cukinii
25 min