Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g pora, tylko białej części, pokrojonego na kawałki
- 80 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 100 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 100 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 3 ząbki czosnku
- 80 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 130 g różyczek kalafiora
- 120 g kalarepy, pokrojonej na kawałki
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- 200 g mleka, 3,2% tłuszczu
- 250 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - ½ łyżeczki rozmarynu, suszonego
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1654 kJ / 395 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 10.3 g
- Sód
- 1117 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa krem z zielonych szparagów
30 min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 min
Zupa krem z ziemniaków i porów
1h
Prosta i uniwersalna zupa krem
45 min
Zupa krem z groszku
40 min
Zupa krem z ziemniaków
40 min
Zupa krem z cukinii
25 Min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa krem z warzyw
35 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 min
Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym
50 Min
Dwukolorowa zupa-krem z białych i zielonych warzyw
55 min