Urządzenia i Akcesoria
Zupa z białych warzyw
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
70 g pora tylko białej części, pokrojonego na kawałki
-
80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
100 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
100 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
3 ząbki czosnku
-
80 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
130 g różyczek kalafiora
-
120 g kalarepy pokrojonej na kawałki
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
200 g mleka 3,2% tłuszczu
-
250 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki rozmarynu, suszonego
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1117 mg
Białko
11 g
Kalorie
1654 kJ /
395 kcal
Tłuszcz
25 g
Błonnik
10.3 g
Tłuszcz nasycony
16 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEPISY DLA DWOJGA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 min
Zupa krem z warzyw
35 min
Zupa krem z batatów i marchewek
45 min
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1 godz. 40 min
Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem
2 godz. 20 min
Zupa krem z ziemniaków
40 min
Zupa krem z groszku
40 min
Zupa krem z cukinii
25 min
Prosta i uniwersalna zupa krem
45 min
Zupa z batatów i cukinii z imbirem
25 min
Zupa krem z porów
30 min