Azjatycka zupa z kurczakiem i makaronem ryżowym

Azjatycka zupa z kurczakiem i makaronem ryżowym

4.7 186 rating
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje

Składniki

  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    5 g natki pietruszki kędzierzawej, świeżej
  • 25 g orzeszków ziemnych, prażonych, solonych
  • 2 łyżki prażonej cebulki, gotowej
  • 330 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych w 1,5-2 cm paski
  • 1 ½ ząbka czosnku
  • 35 g oleju sezamowego
  • 25 g sosu sojowego
  • 15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • ⅔ - 1 ¼ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, przekrojonej na pół (patrz wskazówka)
  • 130 g pieczarek pokrojonych w 5 mm plastry
  • 130 g marchewki pokrojonej w 5 mm plastry
  • 670 g wody
  • 1 ⅓ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 ⅓ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l)
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 35 g makaronu ryżowego, suchego cienkiego, typu Vermicelli, połamanego na kawałki
  • 35 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 1 łodyżka cebuli dymki tylko zielona cześć, drobno posiekane
  • 5 g sosu sojowego
  • gorąca woda do namoczenia makaronu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 524.3 mg
Białko 23.5 g
Kalorie 1250 kJ / 298.8 kcal
Tłuszcz 15.4 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 2.5 g
Węglowodany 17.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...