Urządzenia i Akcesoria
Azjatycka zupa z kurczakiem i makaronem ryżowym
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
5 g natki pietruszki kędzierzawej, świeżej5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
25 g orzeszków ziemnych, prażonych, solonych
-
2 łyżki prażonej cebulki, gotowej
-
330 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych w 1,5-2 cm paski
-
1 ½ ząbka czosnku
-
35 g oleju sezamowego
-
25 g sosu sojowego
-
15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
⅔ - 1 ¼ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, przekrojonej na pół (patrz wskazówka)
-
130 g pieczarek pokrojonych w 5 mm plastry
-
130 g marchewki pokrojonej w 5 mm plastry
-
670 g wody
-
1 ⅓ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l)1 ⅓ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
35 g makaronu ryżowego, suchego cienkiego, typu Vermicelli, połamanego na kawałki
-
35 g liści szpinaku baby, świeżych
-
1 łodyżka cebuli dymki tylko zielona cześć, drobno posiekane
-
5 g sosu sojowego
-
gorąca woda do namoczenia makaronu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
524.3 mg
Białko
23.5 g
Kalorie
1250 kJ /
298.8 kcal
Tłuszcz
15.4 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Węglowodany
17.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kokosowa zupa z rybą i batatami (z osłoną noża miksującego)
35 min
Makaron curry z wieprzowiną
45 min
Wieprzowina stir-fry z warzywami
1 godz. 20 min
Zupa tajska z kurczakiem i batatami
20 min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35 min
Tajska zupa z kurczakiem (Tom Kha Gai)
40 min
Zupa tajska z pastą curry Edyty Cygan
1 godz. 5 min
Rozgrzewająca zupa z kurczakiem i kaszą bulgur
1 godz. 15 min
Kokosowe curry z kurczakiem i ryżem
45 min
Kurczak w miodowym sosie teriyaki z warzywami i ryżem
45 min
Kurczak w sosie sezamowym z ryżem i chrupiącymi warzywami
40 min
Kurczak po koreańsku
30 min