
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak w sosie sezamowym z ryżem i chrupiącymi warzywami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia folii
-
mięsa z udek kurczaka, bez skóry, bez kości pokrojonego na 3 cm kawałki800 g
-
jajko1
-
wody plus 1-2 łyżki1000 g
-
skrobi ziemniaczanej3 łyżki
-
papryki słodkiej, mielonej2 łyżeczki
-
soli2 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
ryżu jaśminowego250 g
-
marchewki pokrojonej w 5 mm plastry200 g
-
groszku cukrowego, świeżego, w strączkach100 g
-
ząbki czosnku2
-
ketchupu60 g
-
miodu60 g
-
sosu sojowego (patrz wskazówka)50 g
-
octu ryżowego30 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego30 g
-
słodkiego sosu chili20 g
-
ziaren sezamu, białego20 g
-
szczypiorek, świeży drobno posiekany, do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
710.4 kcal /
2983.8 kJ
Białko
45.9 g
Tłuszcz
19.7 g
Węglowodany
85.4 g
Błonnik
5.6 g
Tłuszcz nasycony
4.6 g
Sód
2303.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska