
Urządzenia i Akcesoria
Zupa z wołowiną na ostro
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki120 g
-
ząbki czosnku2
-
oleju20 g
-
mięsa wołowego np. karkówki lub łopatki, pokrojonego na 2 cm kawałki300 g
-
wody500 g
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
koncentratu pomidorowego1 łyżeczka
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
papryki ostrej, mielonej½ - 1 łyżeczka
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżka
-
majeranku, suszonego1 łyżeczka
-
liście laurowe, suszone2
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
selera naciowego pokrojonego w 1 cm plastry100 g
-
marchewki pokrojonej w 1 cm plastry100 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1,5 cm kostkę150 g
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
208.4 kcal /
872 kJ
Białko
18.8 g
Tłuszcz
9.4 g
Węglowodany
14.6 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Sód
565.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska