Zupa z wołowiną na ostro

Zupa z wołowiną na ostro

4.7 1.4K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 porcje

Składniki

  • 120 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g oleju
  • 300 g mięsa wołowego np. karkówki lub łopatki, pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 500 g wody
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ½ - 1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
  • 1 łyżka papryki słodkiej, mielonej
  • 1 łyżeczka majeranku, suszonego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 100 g selera naciowego pokrojonego w 1 cm plastry
  • 100 g marchewki pokrojonej w 1 cm plastry
  • 150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1,5 cm kostkę
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 208.4 kcal / 872 kJ
Białko 18.8 g
Tłuszcz 9.4 g
Węglowodany 14.6 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Sód 565.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...