
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 2 ząbki czosnku
- 20 g oleju rzepakowego
- 300 g mięsa wołowego, np. karkówki lub łopatki, pokrojonego na 2 cm kawałki
- 500 g wody
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona - ½ - 1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
- 1 łyżka papryki słodkiej, mielonej
- 1 łyżeczka majeranku, suszonego
- 2 liście laurowe, suszone
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 130 g selera naciowego, pokrojonego w 1 cm plastry
- 100 g marchewki, pokrojonej w 1 cm plastry
- 180 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1,5 cm kostkę
- natka pietruszki, świeża, tylko liście, posiekana, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 944 kJ / 225 kcal
- Białko
- 15.8 g
- Węglowodany
- 14.3 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa gulaszowa
1 Std. 35 Min
Azjatycka zupa z kurczakiem i makaronem ryżowym
1 Std. 15 Min
Krewetki Kung Pao
45 Min
Zupa tajska z kurczakiem i batatami
20 Min
Zupa z czerwoną fasolą i mięsem mielonym
45 Min
Boeuf Stroganow
1 Std. 10 Min
Zupa rybna z warzywami
45 Min
Solanka z mięsem
2h
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1h 40min
Wołowina teriyaki z ryżem
1 Std. 50 Min
Orientalna zupa z owocami morza
40 Min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35 Min