Zupa z wołowiną na ostro

Zupa z wołowiną na ostro

4.7 1.4K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 porcje

Składniki

  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    120 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oleju
    20 g
  • mięsa wołowego np. karkówki lub łopatki, pokrojonego na 2 cm kawałki
    300 g
  • wody
    500 g
  • krojonych pomidorów, z puszki
    400 g
  • koncentratu pomidorowego
    1 łyżeczka
  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 czubata łyżeczka
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • papryki ostrej, mielonej
    ½ - 1 łyżeczka
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżka
  • majeranku, suszonego
    1 łyżeczka
  • liście laurowe, suszone
    2
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • selera naciowego pokrojonego w 1 cm plastry
    100 g
  • marchewki pokrojonej w 1 cm plastry
    100 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1,5 cm kostkę
    150 g
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 208.4 kcal / 872 kJ
Białko 18.8 g
Tłuszcz 9.4 g
Węglowodany 14.6 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Sód 565.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...