Zupa z wołowiną na ostro
TM5 TM6

Zupa z wołowiną na ostro

Składniki

  • 150 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g oleju rzepakowego
  • 300 g mięsa wołowego, np. karkówki lub łopatki, pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 500 g wody
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
  • ½ - 1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
  • 1 łyżka papryki słodkiej, mielonej
  • 1 łyżeczka majeranku, suszonego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 130 g selera naciowego, pokrojonego w 1 cm plastry
  • 100 g marchewki, pokrojonej w 1 cm plastry
  • 180 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1,5 cm kostkę
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście, posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
944 kJ / 225 kcal
Białko
15.8 g
Węglowodany
14.3 g
Tłuszcz
13.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie