Wieprzowina stir-fry z warzywami
TM6

Wieprzowina stir-fry z warzywami

4.8 ( 3.1K ocen )

Składniki

  • 600 g polędwicy wieprzowej pokrojonej w paski (0,5 x 1 x 5 cm)
  • 50 g sosu sojowego
  • 300 g makaronu ryżowego, suchego
  • 50 g oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka korzenia imbiru, świeżego tartego
  • 150 g czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
  • 150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski (0,5 x 5 cm)
  • 150 g marchewki pokrojonej w paski (0,5 x 5 cm)
  • 1280 g wody
  • 1 łyżeczka przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku
  • 70 g sosu ostrygowego
  • 1 łyżeczka brązowego cukru
  • 100 g groszku cukrowego, świeżego, w strączkach bez łyka
  • 150 g kapusty pak choi, baby pokrojonej na kawałki
    lub 150 g kapusty pak choi pokrojonej na kawałki
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona w ukośne plasterki
  • 2 łyżki orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
  • 2 cebule dymki pokrojone w ukośne plasterki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
449.6 kcal / 1880.9 kJ
Białko
27 g
Tłuszcz
13.8 g
Węglowodany
52.9 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Sód
1354.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy