
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g polędwicy wieprzowej pokrojonej w paski (0,5 x 1 x 5 cm)
- 50 g sosu sojowego
- 300 g makaronu ryżowego, suchego
- 50 g oleju
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka korzenia imbiru, świeżego tartego
- 150 g czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
- 150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski (0,5 x 5 cm)
- 150 g marchewki pokrojonej w paski (0,5 x 5 cm)
- 1280 g wody
- 1 łyżeczka przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku
- 70 g sosu ostrygowego
- 1 łyżeczka brązowego cukru
- 100 g groszku cukrowego, świeżego, w strączkach bez łyka
-
150
g kapusty pak choi, baby pokrojonej na kawałki
lub 150 g kapusty pak choi pokrojonej na kawałki - 1 łyżeczka soli
- 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona w ukośne plasterki
- 2 łyżki orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
- 2 cebule dymki pokrojone w ukośne plasterki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 449.6 kcal / 1880.9 kJ
- Białko
- 27 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Węglowodany
- 52.9 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Sód
- 1354.3 mg