
Urządzenia i Akcesoria
Tajska zupa z kurczakiem (Tom Kha Gai)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry10 g
-
ząbki czosnku3
-
czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki½ - 1
-
liści kolendry, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji5 g
-
czerwonej pasty curry (patrz wskazówka)2 łyżeczki
-
oleju sezamowego, prażonego1 łyżeczka
-
kminu rzymskiego, mielonego1 łyżeczka
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego1 - 2 łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
-
wody600 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
sosu rybnego1 łyżeczka
-
mąki ryżowej (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
łodygi trawy cytrynowej, świeże rozgniecione (patrz wskazówka)2 - 3
-
pieczarek przekrojonych na pół150 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 3 cm paski400 g
-
pędów bambusa, z puszki odsączonych150 g
-
fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w 2-3 cm kostkę400 g
-
kiełków fasoli mung, świeżych (opcjonalnie)80 - 100 g
-
kurkumy, suszonej, mielonej½ łyżeczki
-
mleczka kokosowego400 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
405.9 kcal /
1698.2 kJ
Białko
28.8 g
Tłuszcz
18.6 g
Węglowodany
20.8 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
14.8 g
Sód
499 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZUPY
11 Przepisów
Polska
Polska