Urządzenia i Akcesoria
Orientalna zupa z owocami morza
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
30 g oleju
-
450 g mieszanki warzyw, mrożonej chińskiej, uprzednio rozmrożonej
-
600 g wody
-
800 g mleka kokosowego
-
1 - 2 łyżeczki zielonej pasty curry
-
2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l)2 łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
-
3 łyżki sosu rybnego
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia łososia
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia łososia
-
300 g fileta z ryby o białym mięsie300 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry
-
1 - 1 ½ łyżeczki cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
120 - 140 g paluszków surimi pokrojonych na kawałki
-
300 - 400 g krewetek, mrożonych, obranych, oczyszczonych300 - 400 g krewetek, surowych, średnich, obranych oczyszczonych
-
kolendra, świeża tylko liście, ilość do dekoracji
-
papryczka chili, świeża (opcjonalnie) bez gniazd nasiennych, posiekana, ilość do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1176.7 mg
Białko
27.5 g
Kalorie
2214.8 kJ /
529 kcal
Tłuszcz
38.3 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
23.5 g
Węglowodany
21 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Małże w mleku kokosowym i curry
1 godz. 10 min
Zupa krem z krewetek
45 min
Ostra zupa z owocami morza (Tom Yum)
30 min
Tajski bulion z krewetkami, pikantne jabłka
1 godz. 15 min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35 min
Zupa rybna z krewetkami i małżami
50 min
Gulasz z ryb i owoców morza
45 min
Ryba po tajsku w mleczku kokosowym z ryżem
35 min
Korma z owoców morza
40 min
Zupa rybna z pieczarkami, pomidorkami i papryką (z osłoną noża miksującego)
40 min
Zupa rybna z warzywami
45 min
Zupa tajska z pastą curry Edyty Cygan
1 godz. 5 min