Orientalna zupa z owocami morza

Orientalna zupa z owocami morza

4.7 327 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji

Składniki

  • cebuli przekrojonej na pół
    80 g
  • ząbek czosnku
    1
  • oleju
    30 g
  • mieszanki warzyw, mrożonej chińskiej, uprzednio rozmrożonej
    450 g
  • wody
    600 g
  • mleka kokosowego
    800 g
  • zielonej pasty curry
    1 - 2 łyżeczki
  • koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l)
  • przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
    1 łyżeczka
  • sosu rybnego
    3 łyżki
  • soli plus dodatkowa ilość do oprószenia łososia
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia łososia
    ¼ - ½ łyżeczki
  • fileta z łososia, świeżego, bez skóry
    300 g
    300 g fileta z ryby o białym mięsie
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    1 - 1 ½ łyżeczki
  • paluszków surimi pokrojonych na kawałki
    120 - 140 g
  • krewetek, surowych, średnich, obranych oczyszczonych
    300 - 400 g
    300 - 400 g krewetek, mrożonych, obranych, oczyszczonych
  • kolendra, świeża tylko liście, ilość do dekoracji
  • papryczka chili, świeża (opcjonalnie) bez gniazd nasiennych, posiekana, ilość do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 529 kcal / 2214.8 kJ
Białko 27.5 g
Tłuszcz 38.3 g
Węglowodany 21 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 23.5 g
Sód 1176.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...