
Urządzenia i Akcesoria
Orientalna zupa z owocami morza
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
ząbek czosnku1
-
oleju30 g
-
mieszanki warzyw, mrożonej chińskiej, uprzednio rozmrożonej450 g
-
wody600 g
-
mleka kokosowego800 g
-
zielonej pasty curry1 - 2 łyżeczki
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM1 łyżeczka
-
sosu rybnego3 łyżki
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia łososia1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia łososia¼ - ½ łyżeczki
-
fileta z łososia, świeżego, bez skóry300 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego1 - 1 ½ łyżeczki
-
paluszków surimi pokrojonych na kawałki120 - 140 g
-
krewetek, surowych, średnich, obranych oczyszczonych300 - 400 g
-
kolendra, świeża tylko liście, ilość do dekoracji
-
papryczka chili, świeża (opcjonalnie) bez gniazd nasiennych, posiekana, ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
529 kcal /
2214.8 kJ
Białko
27.5 g
Tłuszcz
38.3 g
Węglowodany
21 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
23.5 g
Sód
1176.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska