
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak w miodowym sosie teriyaki z warzywami i ryżem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 2 cm kawałki
Kurczak w miodowym sosie teriyaki
-
15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego na 2 mm plastry
-
1 ząbek czosnku
-
100 g sosu sojowego
-
50 g wina ryżowego
-
150 g bulionu warzywnego, płynnego (patrz wskazówka)
-
2 łyżki miodu
-
1 łyżka skrobi ziemniaczanej
-
3 łyżki zimnej wody
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
3 łyżki oleju
Warzywa i ryż
-
3 ząbki czosnku
-
30 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
130 g marchewki
-
10 g papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych
-
50 g cebuli
-
1000 g wody
-
1 ½ łyżeczki soli
-
10 g oleju plus 2 łyżki do smażenia
-
300 g ryżu białego, długoziarnistego
-
200 g różyczek brokułu pokrojonych na 3 cm kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
616 kcal /
2579 kJ
Białko
34.3 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
81.8 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
2715.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Nasi Goreng z kurczakiem
1 godz. 30 min
Azjatycka zupa z kurczakiem i makaronem ryżowym
1 godz. 15 min
Makaron curry z wieprzowiną
45 min
Wieprzowina stir-fry z warzywami
1 godz. 20 min
Kurczak w sosie ostrygowym (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z ryżem jaśminowym
2 godz. 10 min
Orzechowy kurczak po tajsku z kokosowym ryżem
1 godz.
Wołowina teriyaki z ryżem
1 godz. 50 min
Kurczak w sosie sezamowym z ryżem i chrupiącymi warzywami
40 min
Kokosowe curry z kurczakiem i ryżem
45 min
Kurczak generała Tso
40 min
Maślany kurczak (Butter chicken)
1 godz.
Kurczak po koreańsku
30 min