
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak w miodowym sosie teriyaki z warzywami i ryżem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 2 cm kawałki500 g
Kurczak w miodowym sosie teriyaki
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego na 2 mm plastry15 g
-
ząbek czosnku1
-
sosu sojowego100 g
-
wina ryżowego50 g
-
bulionu warzywnego, płynnego (patrz wskazówka)150 g
-
miodu2 łyżki
-
skrobi ziemniaczanej1 łyżka
-
zimnej wody3 łyżki
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
oleju3 łyżki
Warzywa i ryż
-
ząbki czosnku3
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry30 g
-
marchewki130 g
-
papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych10 g
-
cebuli50 g
-
wody1000 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
oleju plus 2 łyżki do smażenia10 g
-
ryżu białego, długoziarnistego300 g
-
różyczek brokułu pokrojonych na 3 cm kawałki200 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
616 kcal /
2579 kJ
Białko
34.3 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
81.8 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
2715.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska