Kurczak w miodowym sosie teriyaki z warzywami i ryżem

Kurczak w miodowym sosie teriyaki z warzywami i ryżem

4.5 6.7K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 2 cm kawałki
    500 g
Kurczak w miodowym sosie teriyaki
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego na 2 mm plastry
    15 g
  • ząbek czosnku
    1
  • sosu sojowego
    100 g
  • wina ryżowego
    50 g
    50 g białego wina
  • bulionu warzywnego, płynnego (patrz wskazówka)
    150 g
    150 g bulionu drobiowego, płynnego, (patrz wskazówka)
  • miodu
    2 łyżki
  • skrobi ziemniaczanej
    1 łyżka
  • zimnej wody
    3 łyżki
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • oleju
    3 łyżki
Warzywa i ryż
  • ząbki czosnku
    3
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    30 g
  • marchewki
    130 g
  • papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych
    10 g
  • cebuli
    50 g
  • wody
    1000 g
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • oleju plus 2 łyżki do smażenia
    10 g
  • ryżu białego, długoziarnistego
    300 g
  • różyczek brokułu pokrojonych na 3 cm kawałki
    200 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 616 kcal / 2579 kJ
Białko 34.3 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 81.8 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 2715.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...