
Urządzenia i Akcesoria
Zupa tajska z pastą curry Edyty Cygan
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 porcji
Składniki
Zielona pasta curry
-
ziaren pieprzu czarnego1 łyżeczka
-
nasion kolendry1 łyżeczka
-
nasion kminu rzymskiego1 łyżeczka
-
soli morskiej1 łyżeczka
-
korzenia imbiru, świeżego obranego20 g
-
ząbki czosnku3
-
cebuli szalotki pokrojonej w ćwiartki55 - 60 g
-
zielonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki45 g
-
łodyg trawy cytrynowej, świeżych pokrojonych na kawałki5 g
-
skórki z limonki10 g
-
oleju20 g
Zupa tajska
-
marchewki pokrojonej na kawałki120 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki50 g
-
pora tylko białej części, pokrojonego w 2 cm plastry70 g
-
wody300 g
-
mleka kokosowego500 g
-
sosu rybnego15 g
-
sosu sojowego15 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych w 2 cm kostkę500 g
-
grzybów mun, suszonych wcześniej namoczonych i pokrojonych w paski20 g
-
czerwonej papryki pokrojonej w 1 cm paski150 g
-
żółtej papryki pokrojonej w 1 cm paski150 g
-
kiełków fasoli mung, świeżych80 g
-
pędów bambusa, z puszki odsączonych z zalewy80 g
-
szczypiorek, świeży posiekany, do podania
-
sok z limonki świeżo wyciśnięty, do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
378.2 kcal /
1583.3 kJ
Białko
22.5 g
Tłuszcz
25.8 g
Węglowodany
21.5 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
19 g
Sód
1012.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX
20 Przepisów
Polska
Polska