Pasta jajeczna z awokado

Pasta jajeczna z awokado

4.7 82 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje

Składniki

  • 400 g wody w temp. pokojowej
  • 2 jajka
  • 40 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
  • ½ awokado dojrzałego, pokrojonego na kawałki
  • 25 g cebuli dymki tylko zielona część, pokrojonej na kawałki
  • ¼ łyżeczki soli
  • ⅓ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 ½ łyżeczki soku z limonki, świeżo wyciśniętego
  • pieprz cytrynowy (opcjonalnie) do oprószenia

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 614.2 mg
Białko 7.4 g
Kalorie 658.6 kJ / 157.4 kcal
Tłuszcz 12.1 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 2.6 g
Węglowodany 6.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...