Pieczone pulpety i pikantne ziemniaki z papryką

Pieczone pulpety i pikantne ziemniaki z papryką

4.8 9.3K oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

Pikantne ziemniaki z papryką
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    50 - 70 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    ¼ pęczka
  • papryczki chili, suszone
    1 - 2
  • soli
    1 łyżeczka
  • ziemniaków małych, przekrojonych na pół (patrz wskazówka)
    600 g
    600 g ziemniaków, pokrojonych na 3-4 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • czerwonych papryk (2-3 szt), bez gniazd nasiennych, pokrojonych na 3-4 cm kawałki
    500 - 600 g
  • oleju
    10 - 20 g
Pulpety
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • ząbki czosnku
    1 - 2
  • mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
    500 g
  • bułki tartej
    75 g
  • mleka
    50 g
  • musztardy
    10 - 15 g
  • jajko
    1
  • majeranku, suszonego
    2 łyżeczki
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżeczka
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 699.7 kcal / 2927.7 kJ
Białko 36.9 g
Tłuszcz 38.6 g
Węglowodany 53 g
Błonnik 8.2 g
Tłuszcz nasycony 29.5 g
Sód 1645.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...