
Urządzenia i Akcesoria
Pieczone pulpety i pikantne ziemniaki z papryką
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
Pikantne ziemniaki z papryką
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki50 - 70 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście¼ pęczka
-
papryczki chili, suszone1 - 2
-
soli1 łyżeczka
-
ziemniaków małych, przekrojonych na pół (patrz wskazówka)600 g
-
czerwonych papryk (2-3 szt), bez gniazd nasiennych, pokrojonych na 3-4 cm kawałki500 - 600 g
-
oleju10 - 20 g
Pulpety
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki500 g
-
bułki tartej75 g
-
mleka50 g
-
musztardy10 - 15 g
-
jajko1
-
majeranku, suszonego2 łyżeczki
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
699.7 kcal /
2927.7 kJ
Białko
36.9 g
Tłuszcz
38.6 g
Węglowodany
53 g
Błonnik
8.2 g
Tłuszcz nasycony
29.5 g
Sód
1645.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOBRZE UPIECZONE
20 Przepisów
Polska
Polska