
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
15 g oleju rzepakowego
-
250 g mięsa z indyka, bez skóry i kości pokrojonego w 3 cm kostkę
-
200 g czerwonej cebuli (2 szt.), pokrojonej w ćwiartki
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
80 g marchewki (1 szt.), pokrojonej na kawałki
-
80 g korzenia pietruszki (1 szt.), pokrojonego na kawałki
-
200 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
-
100 g ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
-
500 g przecieru pomidorowego, typu passata (1 kartonik)
-
2 ziarna ziela angielskiego
-
1 liść laurowy, suszony
-
1 ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
¼ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki soli
-
½ - 1 łyżeczka cukru (opcjonalnie)
-
¼ - ½ łyżeczki cynamonu, mielonego (opcjonalnie)
-
½ - ¾ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
-
1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
100 g wody
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
150.2 kcal /
628.6 kJ
Białko
12.3 g
Tłuszcz
3.9 g
Węglowodany
17.7 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Sód
403.6 mg