
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem czosnkowo-serowa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki30 - 40 g
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
ząbków czosnku50 g
-
masła pokrojonego na kawałki30 g
-
wody750 g
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki250 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
-
serka kremowego podzielonego na kawałki40 g
-
koperek, świeży posiekany, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
198 kcal /
829 kJ
Białko
7.5 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
17 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
7.8 g
Sód
653.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa czosnkowa
55 min
Zupa krem z pieczarek
20 min
Zupa krem ze szpinaku
40 min
Krem marchewkowo-selerowy z oliwą ziołową
45 min
Zupa krem z groszku
40 min
Zupa z papryki i parmezanu
20 min
Zupa pomidorowa z mozzarellą
35 min
Zupa cebulowa
1 godz.
Zupa krem z pomidorów
30 min
Zupa krem z ziemniaków
40 min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 min