Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 - 40 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 50 g cebuli, przekrojonej na pół
- 50 g ząbków czosnku
- 30 g masła, pokrojonego na kawałki
- 750 g wody
- 250 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - ½ łyżeczki przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki soli
- 40 g serka kremowego, podzielonego na kawałki
- koperek, świeży, posiekany, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 829 kJ / 198 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 653.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa krem z pieczarek
20min
Krem paprykowy z pianką bazyliową
40min
Zupa krem z groszku
40min
Zupa krem z porów
30min
Zupa krem z ziemniaków
40min
Zupa krem ze szpinaku
40min
Zupa z papryki i parmezanu
20min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35min
Zupa czosnkowa
55min
Zupa pomidorowa z mozzarellą
35min
Krem z suszonych grzybów
55min
Zupa cebulowa
1h