Zupa krem czosnkowo-serowa

Zupa krem czosnkowo-serowa

4.7 4.4K oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    30 - 40 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    50 g
  • ząbków czosnku
    50 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    30 g
  • wody
    750 g
  • ziemniaków pokrojonych na kawałki
    250 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • soli
    ½ łyżeczki
  • serka kremowego podzielonego na kawałki
    40 g
  • koperek, świeży posiekany, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 198 kcal / 829 kJ
Białko 7.5 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 17 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 7.8 g
Sód 653.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...