Urządzenia i Akcesoria
Zupa z czerwoną fasolą i mięsem mielonym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
80 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
500 g mięsa mielonego wołowego, podzielonego na kawałki
-
400 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
500 g wody
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
½ - 1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
-
1 łyżka cukru
-
½ - ¾ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
20 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
120 g kukurydzy, konserwowej odsączonej
-
240 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, ilość do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
783.7 mg
Białko
19.2 g
Kalorie
1508.5 kJ /
360.5 kcal
Tłuszcz
22.6 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
7.3 g
Węglowodany
21.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa meksykańska i faszerowane papryki
55 min
Gulasz warzywny z ziemniakami i kiełbasą
1 godz.
Gulasz z ciecierzycy i chorizo ze szpinakiem
45 min
Rozgrzewająca zupa z kurczakiem i kaszą bulgur
1 godz. 15 min
Zupa pomidorowa z ryżem i kurczakiem
40 min
Leczo z kiełbasą i ryżem
55 min
Pikantna zupa gyros z wieprzowiną
40 min
Zupa gyros z kurczakiem
50 min
Zupa gołąbkowa
55 min
Zupa z wołowiną na ostro
1 godz. 35 min
Gulasz kowbojski z kiełbasą
55 min
Zupa gulaszowa
1 godz. 35 min