
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
- 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 100 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 30 g oliwy z oliwek
- 500 g mięsa mielonego wołowego, podzielonego na kawałki
- 400 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l) pokruszona - 500 g wody
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
- ½ - 1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
- 1 łyżka cukru
- ½ - ¾ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
- 20 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
- ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 - 1 ½ łyżeczki soli
- 120 g kukurydzy, konserwowej odsączonej
- 240 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej
- natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, ilość do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 360.5 kcal / 1508.5 kJ
- Białko
- 19.2 g
- Tłuszcz
- 22.6 g
- Węglowodany
- 21.9 g
- Błonnik
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.3 g
- Sód
- 783.7 mg
Alternatywne przepisy
Zupa meksykańska i faszerowane papryki
55 min
Leczo z kiełbasą i ryżem
55 min
Wielkanocna zupa gulaszowa z białą kiełbasą
40 min
Gulasz z kurczakiem, chorizo i ziemniakami
50 min
Rozgrzewająca zupa z kurczakiem i kaszą bulgur
1 godz. 15 min
Gulasz z ciecierzycy i chorizo ze szpinakiem
45 min
Zupa pomidorowo-paprykowa z tortellini
40 min
Zupa gulaszowa z białej fasoli
45 min
Zupa gołąbkowa
55 min
Zupa gyros z kurczakiem
50 min
Gulasz kowbojski z kiełbasą
55 min
Zupa gulaszowa
1 godz. 35 min