
Urządzenia i Akcesoria
Buraczki na ciepło na szybko
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
500 g czerwonych buraków pokrojonych na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
30 g oleju rzepakowego
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
5 - 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
5 g cukru (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
127.3 kcal /
532.4 kJ
Białko
2.1 g
Tłuszcz
7.8 g
Węglowodany
13.9 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Sód
533.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Surówka z tartej marchewki z chrzanem (TM6)
10 min
Sałatka z buraków
2 godz. 10 min
Surówka z kiszonych ogórków
15 min
Surówka z białej rzodkwi z marchewką
15 min
Surówka z marchewki z chrzanem
5 min
Surówka z surowego buraka
10 min
Surówka z marchewki i pora
15 min
Marchewka na ciepło
35 min
Surówka z czerwonej kapusty
15 min
Marchewka z groszkiem na ciepło
20 min
Surówka z kiszonej kapusty
15 min
Buraczki na ciepło
50 min