Urządzenia i Akcesoria
Pierogi z mięsem
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
Farsz
-
70 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
20 g oleju rzepakowego
-
220 - 250 g mięsa wołowego ugotowanego (patrz wskazówka), bez kości, pokrojonego na kawałki
-
40 - 50 g marchewki ugotowanej (patrz wskazówka), pokrojonej na kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ - ½ łyżeczki majeranku, suszonego
Ciasto
-
160 g wody plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
-
1 jajko
-
15 g oleju rzepakowego
-
380 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 szczypta soli plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
328.6 mg
Białko
24.2 g
Kalorie
2206.4 kJ /
527.4 kcal
Tłuszcz
13.6 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Węglowodany
75.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Krokiety z mięsem i pieczarkami
1 Std. 15 Min
Pierogi z kapustą i grzybami
2 Std. 40 Min
Pierogi ruskie
1 Std. 30 Min
Pierogi z serem i jagodami
1 Std. 15 Min
Pierogi z mięsem z rosołu i kiszoną kapustą
1 Std. 30 Min
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1 Std. 35 Min
Pierogi z truskawkami ze śmietaną i miętowym cukrem
2 Std.
Oponki drożdżowe z pomarańczową nutą
2 Std. 15 Min
Pyzy z mięsem
1 Std. 20 Min
Kołduny litewskie
1 Std. 50 Min
Kopytka
40 Min
Placki ziemniaczane po zbójnicku
2 Std. 10 Min