Urządzenia i Akcesoria
Pierogi z mięsem
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
Farsz
-
70 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
20 g oleju rzepakowego
-
220 - 250 g mięsa wołowego ugotowanego (patrz wskazówka), bez kości, pokrojonego na kawałki
-
40 - 50 g marchewki ugotowanej (patrz wskazówka), pokrojonej na kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ - ½ łyżeczki majeranku, suszonego
Ciasto
-
160 g wody plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
-
1 jajko
-
15 g oleju rzepakowego
-
380 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 szczypta soli plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
328.6 mg
Białko
24.2 g
Kalorie
2206.4 kJ /
527.4 kcal
Tłuszcz
13.6 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Węglowodany
75.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pierogi z kapustą i grzybami
2 godz. 40 min
Paszteciki krucho-drożdżowe z mięsem i kaszą jęczmienną
1 godz. 30 min
Krokiety z mięsem i pieczarkami
1 godz. 15 min
Faworki - róże
1 godz. 10 min
Pierogi z truskawkami ze śmietaną i miętowym cukrem
2 godz.
Pierogi z serem i jagodami
1 godz. 15 min
Pyzy z mięsem
1 godz. 20 min
Pierogi ruskie
1 godz. 30 min
Faworki na żółtkach z piwem
2 godz. 30 min
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1 godz. 35 min
Pierogi z mięsem z rosołu i kiszoną kapustą
1 godz. 30 min
Kopytka
40 min