Pierogi ruskie
TM5 TM6

Pierogi ruskie

Składniki

Farsz

  • 25 g kaszy manny,
  • 600 g ziemniaków, ugotowanych, ostudzonych, pokrojonych na kawałki
  • 500 g twarogu, pokrojonego na kawałki
  • 100 - 150 g cebuli, podsmażonej
  • sól, do smaku
  • pieprz czarny, mielony, do smaku

Ciasto

  • 250 g wody, ciepłej, plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
  • 1 jajko,
  • 20 g oleju,
  • 560 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do posypania blatu
  • sól, ilość do gotowania pierogów

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2211 kJ / 528 kcal
Białko
25.2 g
Węglowodany
88.4 g
Tłuszcz
9.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie