Urządzenia i Akcesoria
Kopytka
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
180 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
500 g ziemniaków, mączystych ugotowanych, ostudzonych, pokrojonych na 2-3 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
2 łyżki kaszy manny
-
1 jajko
-
1 łyżeczka soli
-
woda osolona, do gotowania kopytek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
606.9 mg
Białko
9.3 g
Kalorie
1238.5 kJ /
296 kcal
Tłuszcz
1.8 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Węglowodany
60.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kartacze z mięsem
1 godz.
Kiszka ziemniaczana
4 godz. 20 min
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1 godz. 35 min
Pierogi z mięsem z rosołu i kiszoną kapustą
1 godz. 30 min
Szybkie zacierki
20 min
Pierogi z kapustą i grzybami
2 godz. 40 min
Pierogi z mięsem
1 godz.
Kluski śląskie
30 min
Pierogi z serem i jagodami
1 godz. 15 min
Pyzy z mięsem
1 godz. 20 min
Placki ziemniaczane
45 min
Oponki serowe
45 min