Pierogi z truskawkami ze śmietaną i miętowym cukrem

Pierogi z truskawkami ze śmietaną i miętowym cukrem

4.8 527 ocen
Przygotowanie 1 godz. 25 min
Czas całkowity 2 godz.
50 sztuk

Składniki

  • truskawek, świeżych małych (patrz wskazówka)
    500 - 550 g
    500 - 550 g truskawek, mrożonych, częściowo rozmrożonych (patrz wskazówka)
Miętowy cukier
  • cukru
    100 g
  • mięty, świeżej tylko liście
    10 g
Śmietana
  • śmietany, 18% tłuszczu
    400 g
  • cukru
    20 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    4 łyżeczki cukru wanilinowego
Pierogi z truskawkami
  • wody ciepłej, plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
    250 g
  • jajko
    1
  • oleju
    20 g
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i deski
    560 g
  • sól ilość do gotowania pierogów
  • mięta, świeża tylko liście, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 71.7 kcal / 300.4 kJ
Białko 1.5 g
Tłuszcz 2.1 g
Węglowodany 11.9 g
Błonnik 0.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...