Urządzenia i Akcesoria
Pierogi z truskawkami ze śmietaną i miętowym cukrem
Przygotowanie 1 godz. 25 min
Czas całkowity 2 godz.
50 sztuk
Składniki
-
500 - 550 g truskawek, mrożonych, częściowo rozmrożonych (patrz wskazówka)500 - 550 g truskawek, świeżych małych (patrz wskazówka)
Miętowy cukier
-
100 g cukru
-
10 g mięty, świeżej tylko liście
Śmietana
-
400 g śmietany, 18% tłuszczu
-
20 g cukru
-
4 łyżeczki cukru wanilinowego2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
Pierogi z truskawkami
-
250 g wody ciepłej, plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
-
1 jajko
-
20 g oleju
-
560 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i deski
-
sól ilość do gotowania pierogów
-
mięta, świeża tylko liście, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
1.5 g
Kalorie
300.4 kJ /
71.7 kcal
Tłuszcz
2.1 g
Błonnik
0.4 g
Węglowodany
11.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PIEROGI
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pierogi z bryndzą i szpinakiem
14ωρ.
Knedle z owocami
1ωρ. 30 λεπτ.
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1ωρ. 35 λεπτ.
Pierogi z serem i jagodami
1ωρ. 15 λεπτ.
Pierogi z kapustą i grzybami
2ωρ. 40 λεπτ.
Pierogi ruskie
1ωρ. 30 λεπτ.
Pierogi z mięsem z rosołu i kiszoną kapustą
1ωρ. 30 λεπτ.
Naleśniki z serem
1ωρ.
Pierogi z mięsem
1ωρ.
Kopytka
40 λεπτ.
Oponki serowe
45 λεπτ.
Jagodzianki
3ωρ. 30 λεπτ.